FoodOntbijtTussendoortjes

Cake met appel, rozijnen en kaneel

geschreven door Marit april 14, 2020 8 Comments
Appelmoes cake vegan

Appel, rozijnen en kaneel vind ik zo’n goddelijke combinatie, dus maakte ik er een cake omheen. Niet alleen lekker (textuur is heerlijk smeuïg) , maar ook nog eens voedzaam, eiwitrijk, veganistisch en simpel om te maken. Super geschikt dus als tussendoortje!

Nodig:
  • 130 gram volkoren of speltmeel
  • 200 gram appelmoes
  • 2 kleine appels (250 gram)
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram sojamelk
  • 50 gram (plantaardige) eiwitpoeder of bruine suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuf zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 50 ml water
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de meel, appelmoes, sojamelk, eiwitpoeder of suiker, citroensap, kaneel, zout, bakpoeder en water bij elkaar in een beslagkom en mix dit tot een beslag (ik gebruikte hiervoor een staafmixer).
  • Snijd de appels in kleine stukjes en roer vervolgens dit samen met de rozijnen door het beslag heen.
  • Giet (gebruik hierbij een lepel, want het is niet een heel glad beslag) in een cakeblik bekleed met bakpapier.
  • Zet in de over voor 20-25 minuten (even in de gaten houden) op 180 graden.
  • Niet te lang laten afkoelen, want warm het lekkerst 😉 (met een klodder kokosyoghurt en nog meer kaneel!)
  • Ik sneed de cake in 10 plakken. Je kunt ze verpakken en zo’n 3-4 dagen in de koelkast bewaren en zo’n 2 maanden in de vriezer.
  • Enjoy!

8 Comments

Lauri april 14, 2020 at 18:12

Oeh, ik ga deze even opslaan en binnenkort maken, klinkt heerlijk!

Antwoord
Marit april 23, 2020 at 02:17

Leuk Lauri! 🙂

Antwoord
Margot april 15, 2020 at 11:39

Ga ik zeker maken binnenkort! Heb je de macro’s er van?

Antwoord
Marit april 23, 2020 at 02:17

Die heb ik niet uitgerekend, maar je zou ze gemakkelijk zelf uit kunnen rekenen als je dit wilt! (My FitnesPal bijv.)

Antwoord
Ludwien april 28, 2020 at 09:48

Hi Marit,

Zojuist de cake gemaakt maar hij was nog behoorlijk nat en wordt daardoor niet gaar ben ik bang. Kloppen de verhoudingen? Het zou ook kunnen dat ik niet goed heb opgelet….. :-).

Grts
Ludwien

Antwoord
Marit april 28, 2020 at 10:09

Hi Ludwien,
Wat leuk dat je aan de slag bent gegaan met de cake! De verhoudingen zouden moeten kloppen en ik heb al een aantal foto’s voorbij zien komen van mensen bij wie het “wel gelukt was”… ik denk dat het vooral ligt aan dat iedereen een verschillende oven heeft. Hopelijk heb je ‘m er nog even in laten staan. Misschien de volgende keer iets langer en dan bijvoorbeeld op 160 graden. En als dit klaar is, de maker altijd even laten staan!

Antwoord
Jess april 30, 2020 at 15:57

Heerlijk! Perfecte verhoudingen, snel klaar en super lekker.

Antwoord
Marit mei 7, 2020 at 08:22

Fijn om te horen, geniet ervan Jess! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram