DinerFoodLunch

Buddha bowl met tempeh

geschreven door Marit februari 20, 2018 2 Comments

Je kunt er eindeloos mee variëren, het is super gezond en vooral MEGA lekker! Een Buddha Bowl (vitamientjes en kleur bij elkaar) maak ik graag met restjes, maar soms koop ik de restjes ook gewoon express ;). Ik haal van alles in huis en maak daar dan een feestje van op mijn bord. Elke hap is anders! Het kost misschien wat tijd, maar als je het vaker doet, gaat het je steeds gemakkelijker en sneller af. En doordat het zo lekker en gezond is, heb je het er wel voor over. Je kunt het eten als lunch of avondeten en het is super handig om mee te nemen in een bakje naar werk bijvoorbeeld. Hieronder een voorbeeld van een Buddha Bowl. Vind je iets niet lekker of wil je nog iets extra’s? Dat kan allemaal! I love it!

Nodig
(voor 2 personen):
– 250 gram tempeh
– blikje kidneybonen (120 gram uitgelekt)
– blikje maïs (100 gram uitgelekt)
– 400 gram (fles)pompoen
– halve avocado (60 gram)
– 100 gram wortelrasp
– 50 gram ijsbergsla
– 40 gram hummus original
– kruiden naar keuze

Doen: 
Verwarm de oven voor.
Snijd de pompoen in stukken en doe deze samen met kruiden naar keuze (bijv. zout, peper en paprikapoeder) in de airfryer (15 minuten) of oven (25 minuten) op 200 graden.
Snijd ondertussen de tempeh in blokjes. Verwarm in een bakpan 5 gram kokosolie. Doe hier de tempeh in en bak deze in kruiden naar keuze (bijv. zout, peper en sambal). Bak dit zo’n 5 minuten.
Haal de schil van een halve avocado er af en snijd deze in blokjes.
Verdeel de kidneybonen, maïs, avocado, wortelrasp en ijsbergsla over twee borden, dit kan in stijl, maar het kan ook gewoon op een berg ;).
Als de pompoen en tempeh klaar is verdeel je dit ook over de twee borden. Op beide borden nog een lepel hummus en BON APETIT!

Voedingswaarden per bowl:
Kcal = 501
Koolhydraten = 37 gram
Eiwitten = 34 gram
Vetten = 23 gram

PS. De eerste week van maart is het Nationale week zonder vlees! Ik wil daar aan mee doen, dus zal dan ook zeker nog een vega recept delen! 

2 Comments

Kelly februari 20, 2018 at 12:50

Ziet er zo smakelijk en feestelijk uit. Toch eet ik het liefst drie keer per dag warm met dit koude weer 🙂

Antwoord
Marit februari 20, 2018 at 12:55

Ik ook, maar dit is ook (lauw)warm als je de pompoen en tempeh verwarmd en daarna de salade door elkaar husselt 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs