Het maken van deze bonenburgers stond al enige tijd op mijn to-do list. Had ik achteraf geweten dat het zo makkelijk en zo lekker zou zijn, dan had ik ze al eerder gemaakt. Dit is dan dus ook een dikke aanrader om ook eens te maken! De bonenburgers zijn veganistisch, super voedzaam, lekker en leuk om te maken voor bijvoorbeeld de lunch of als avondeten. Wij vonden het lekker om op een broodje te doen, maar het zou ook los kunnen. Het recept voor de BBB ga ik je nu vertellen!
Nodig (voor 2 personen):
– een blik bruine bonen (250 gram uitgelekt)
– 50 gram havermout
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– peper, zout + kruiden naar keuze (paprika, cayenne, chilli, komijn, wat jij lekker vindt!)
– 1 eetlepel olijfolie
Eventueel:
– (spelt)bol
– toppings: tomaat, avocado, sla, ui, saus
Doen:
Snijd een halve rode ui en de knoflook in kleine stukjes. Verwarm in een bakpan een halve eetlepel olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in.
Laat de bruine bonen uitlekken en doe deze in een beslagkom. Doe hierbij de gefruite ui en knoflook. Voeg hier ook de door jouw gekozen kruiden bij. Mix dit geheel. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer.
Als dat klaar is, voeg je de havermout eraan toe en roer je het mengsel met een lepel. Maak twee ballen van mengsel.
Verwarm weer een halve eetlepel olijfolie in de bakpan, doe de twee ballen in de pan en druk ze plat, zodat het burgers zijn (oké, dat klinkt heel vreemd, maar je snapt me vast wel).
Laat de bakpan op laag vuur staan en bak beide kanten zo’n 4 minuten (tot ze lichtbruin zijn).
Ondertussen kun je de bollen snijden en toppen met wat jij wilt. Zelf vond ik het lekker om ze met kerriehummus te besmeren, daar de burger op te leggen en af te maken met wat sla, kiemgroenten, tomaat en avocado. Do whatever you like!
Enjoy!
Voedingswaarden (per bonenburger):
Kcal = 298
Koolhydraten = 38 gram
Eiwitten = 10 gram
Vetten = 9 gram
1 Comment
dit lijkt mij zo lekker ik ga het zeker uitbroberen !!