DinerFoodLunch

Broodje kipschnitzel

geschreven door Marit augustus 29, 2015 1 Comment

Ja, nou, eigenlijk dus precies zoals de titel zegt.
Je koopt kipschnitzels, een broodje en vervolgens mik je er alles maar op wat je tegen komt!
Dus.
Maar ik wil je best even mijn versie vertellen, want het is een dikke aanrader. Voor als je trek hebt, voor als je ongezond wil, maar toch stiekem ook niet (gezondere versie van, toch?!) en voor als je snel iets op je bordje wil hebben.

Nodig (voor 2 pers):
– 2 grote broodjes/bollen
– 2 kipschnitzels
– zak ijsbergsla
– 1 tomaat
– 2 augurken
– 4 plakjes kipfilet
– 2 eieren
– saus naar keuze (sambal en curry is aanrader)

Doen:
Doe wat kokosolie in de pan en bak de schnitzels op laag vuur. Ondertussen kun je het brood door de midden snijden. Besmeer deze met een dun laagje sambal (tip). Daarna ijsbergsla er op. Tomaatje wassen en snijden en deze verdelen over de 2 broodjes. Ook de augurken in kleine stukjes snijden en deze verdelen over de broodjes. Daarna een plak kipfilet er overheen en daarover weer wat ijsbergsla. Als de schnitzels klaar zijn, deze erop leggen en in de pan nog 2 eitjes bakken. Over de schnitzel nog een plak kipfilet, daarna het ei en daarna de saus. Bovenkant erop en aanvallen maar! Hoe? Ja zo’n broodje is eigenlijk te groot te eten nu, haha, succes!

1 Comment

Marvin augustus 31, 2015 at 10:35

Klinkt lekker! Zo kun je van iets lekkers toch een gezondere versie maken, zonder dat je in hoeft te leveren op de smaak 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs