Super makkelijk, super snel, super voedzaam en super lekker! Deze broccoli – courgette soep heb je zo gemaakt, zit vol vitaminen en is heerlijk om te serveren bij de lunch, als warm tussendoortje of bij het avondeten.
Nodig (voor 4-6 porties):
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- peper & zout
- blokje groente bouillon (1 of 2, afhankelijk of je van zout houdt of niet)
- 750-1000 ml water (afhankelijk of je van dun of dikke soep houdt)
- (olijf)olie
Doen:
- Breng het water aan de kook in een waterkoker.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook klein.
- Verwarm in een soeppan de olie en fruit hier de ui en knoflook in.
- Snijd de broccoli en courgette in stukken (hoeft niet super klein) en voeg dit toe aan de pan. Bak dit twee minuten mee.
- Voeg peper & zout naar eigen smaak toe + het bouillon blokje + het water wat gekookt is.
- Breng dit samen aan de kook, zet dan op laag vuur, zet een deksel op de pan en laat dit zachtjes pruttelen voor 15 minuten.
- Pureren! Ik gebruik zelf een staafmixer, maar een blender kan ook (dan wel de soep even laten afkoelen, anders kan het glas breken).
- Je kunt de soep gewoon zo eten, zelf vind ik het lekker om nog wat geroosterde kikkererwten erdoor te doen.
- De soep kun je max. 2 dagen bewaren in een bakje in de koelkast.
Enjoy! ♥