DinerFoodLunch

Broccoli – courgette soep

geschreven door Marit februari 2, 2021 0 comments
Broccoli courgette soep

Super makkelijk, super snel, super voedzaam en super lekker! Deze broccoli – courgette soep heb je zo gemaakt, zit vol vitaminen en is heerlijk om te serveren bij de lunch, als warm tussendoortje of bij het avondeten.

Nodig (voor 4-6 porties):
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • peper & zout
  • blokje groente bouillon (1 of 2, afhankelijk of je van zout houdt of niet)
  • 750-1000 ml water (afhankelijk of je van dun of dikke soep houdt)
  • (olijf)olie
Doen:
  • Breng het water aan de kook in een waterkoker.
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook klein.
  • Verwarm in een soeppan de olie en fruit hier de ui en knoflook in.
  • Snijd de broccoli en courgette in stukken (hoeft niet super klein) en voeg dit toe aan de pan. Bak dit twee minuten mee.
  • Voeg peper & zout naar eigen smaak toe + het bouillon blokje + het water wat gekookt is.
  • Breng dit samen aan de kook, zet dan op laag vuur, zet een deksel op de pan en laat dit zachtjes pruttelen voor 15 minuten.
  • Pureren! Ik gebruik zelf een staafmixer, maar een blender kan ook (dan wel de soep even laten afkoelen, anders kan het glas breken).
  • Je kunt de soep gewoon zo eten, zelf vind ik het lekker om nog wat geroosterde kikkererwten erdoor te doen.
  • De soep kun je max. 2 dagen bewaren in een bakje in de koelkast.

Enjoy! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram