FoodTussendoortjes

Zelf bonbons maken

geschreven door Marit mei 19, 2015 6 Comments

Lieve Tony Chocolonely, iets voor jou? Voor als jullie weer een nieuwe smaak in het schap leggen? Pure chocolade met cranberries, verse munt en cashew noot. Je moet echt van puuuure chocolade houden, want deze bevat 85% cacao. En je weet wat ze zeggen over cacao… comes from a three, bladibla, mega verantwoordelijk dus. Zonder schuldgevoel genieten van dit stukje chocolade.
Als je overigens niet van pure chocolade houdt, kies dan wat je wel lekker vindt! Het is gewoon ook heel erg leuk om te maken.

Wat je nodig hebt:
– 100 gram 85% pure chocolade (heel pakje lindt chocolade)
– cranberries (2 in stukjes gesneden cranberrie per vormgaatje)
– verse munt (paar blaadjes)
– cashew noten (1 á 2 gehakte noten per vormgaatje)
– bonbon vormpje (Xenos)zelf bonbons maken

Doen:
Zet een steelpannetje met water op het vuur. Doe alle chocolade in een bakje die boven op het steelpannetje past. Leg het bakje erop en wacht tot alles gesmolten is (hou het kokende water ook in de gaten). Ondertussen kun je de cranberries, munt en noten in kleine stukjes snijden. Ik heb qua inhoud maar een beetje op de gok gegaan, doe dit een beetje naar eigen voorkeur/op gevoel.
Als de chocolade gesmolten is kun je alles door elkaar mengen en daarna met een lepel het in de vormpjes gieten. zelf bonbons makenDaarna doe je ‘m voor ongeveer één a ander half uur in de vriezer. Ik bewaar ze daarna in de koelkast, zodat ze niet smelten en hard blijven.

De volgende lading chocolade bonbons wordt iets met pistache… iemand een goede combinatie?

ENJOY!

6 Comments

Lynet mei 19, 2015 at 18:05

Heerlijk! Ik had zelf ook laatst chocolade rozijnen gemaakt met extra pure chocola, iets meer verantwoord dan de supermarkt variant en zo yummy! Ik ga binnenkort ook een leuke bonbon vorm kopen!

Antwoord
Marit mei 21, 2015 at 15:21

Oeh, dat klinkt heel makkelijk, maar zo lekker, goed idee!

Antwoord
Charlotte mei 19, 2015 at 19:32

Pistache met een beetje chilipeper en rozijn?

Antwoord
Marit mei 21, 2015 at 15:21

ja, ik ben ook wel fan van chilli! GOED IDEE, bedankt!

Antwoord
Daisy mei 21, 2015 at 08:26

oeeeh, deze ga ik vandaag maken! Lijken me heerlijk, ben zelf dol op pure chocolade haha.

Antwoord
Marit mei 21, 2015 at 15:20

Ben benieuwd wat je ervan vindt, veel plezier en eet smakelijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs