Lieve Tony Chocolonely, iets voor jou? Voor als jullie weer een nieuwe smaak in het schap leggen? Pure chocolade met cranberries, verse munt en cashew noot. Je moet echt van puuuure chocolade houden, want deze bevat 85% cacao. En je weet wat ze zeggen over cacao… comes from a three, bladibla, mega verantwoordelijk dus. Zonder schuldgevoel genieten van dit stukje chocolade.
Als je overigens niet van pure chocolade houdt, kies dan wat je wel lekker vindt! Het is gewoon ook heel erg leuk om te maken.
Wat je nodig hebt:
– 100 gram 85% pure chocolade (heel pakje lindt chocolade)
– cranberries (2 in stukjes gesneden cranberrie per vormgaatje)
– verse munt (paar blaadjes)
– cashew noten (1 á 2 gehakte noten per vormgaatje)
– bonbon vormpje (Xenos)
Doen:
Zet een steelpannetje met water op het vuur. Doe alle chocolade in een bakje die boven op het steelpannetje past. Leg het bakje erop en wacht tot alles gesmolten is (hou het kokende water ook in de gaten). Ondertussen kun je de cranberries, munt en noten in kleine stukjes snijden. Ik heb qua inhoud maar een beetje op de gok gegaan, doe dit een beetje naar eigen voorkeur/op gevoel.
Als de chocolade gesmolten is kun je alles door elkaar mengen en daarna met een lepel het in de vormpjes gieten. Daarna doe je ‘m voor ongeveer één a ander half uur in de vriezer. Ik bewaar ze daarna in de koelkast, zodat ze niet smelten en hard blijven.
De volgende lading chocolade bonbons wordt iets met pistache… iemand een goede combinatie?
ENJOY!
6 Comments
Heerlijk! Ik had zelf ook laatst chocolade rozijnen gemaakt met extra pure chocola, iets meer verantwoord dan de supermarkt variant en zo yummy! Ik ga binnenkort ook een leuke bonbon vorm kopen!
Oeh, dat klinkt heel makkelijk, maar zo lekker, goed idee!
Pistache met een beetje chilipeper en rozijn?
ja, ik ben ook wel fan van chilli! GOED IDEE, bedankt!
oeeeh, deze ga ik vandaag maken! Lijken me heerlijk, ben zelf dol op pure chocolade haha.
Ben benieuwd wat je ervan vindt, veel plezier en eet smakelijk!