FoodTussendoortjes

Body & Fit producten review van mijn zusje

geschreven door Marit maart 3, 2019 6 Comments
BF Lifestyle Marit 6

Door mijn zusje heb ik zo’n vijf jaar geleden kennisgemaakt met Body & Fit. We woonden samen in een studentenhuis en regelmatig stonden er pakketjes voor de deur. Eiwitrepen, eiwitpoeder, superfoods… we both loved it! En oh, wat mis ik het nu!

Om de zoveel tijd schrijf ik een review over nieuwe/mijn favoriete producten van de Body & Fit. Nu ik aan de andere kant van de wereld zit, vond ik mijn zusje, Anjo, de aangewezen persoon om een paar producten te bestellen/reviewen. Bij deze!

Anjo’s review!

Aangezien mijn lieve zus in Australië zit, mocht ik nu wat producten van Body & Fit testen! YES! Ik ben fan van Body & Fit, maar misschien komt het ook omdat ik er zelf een jaar met plezier heb gewerkt. Daardoor ben ik bekend met de producten en weet ik precies wat het verschil is tussen whey, isolaat, etc. Deze kennis deel ik dan ook graag met jullie. In deze blog lees je wat het product is, wat erin zit en natuurlijk niet geheel onbelangrijk: hoe het smaakt!

body&fit

Whip ‘N Whey Bars

Positief: Ik vind deze eiwitreep er heel lekker uit zien! Daar zijn ze sowieso bij Body & Fit altijd goed in vind ik; de producten zien er altijd heerlijk uit. De structuur van deze reep vind ik ook goed, het heeft niet zo’n typische taaie eiwitreep smaak (als je snapt wat ik bedoel). Hij is heerlijk zacht en luchtig van structuur.
Daarnaast vind ik de voedingswaarden prima. Het bevat mooi wat eiwitten en koolhydraten, wat hem geschikt maakt om bijv. na je training te eten. Dan wordt je energie weer aangevuld door de koolhydraten en kunnen je spieren door de eiwitten herstellen. Het bevat zowel wei-eiwitisolaat als wei-eiwitconcentraat. De isolaat wordt beter opgenomen dan concentraat, dit is een zuiverder eiwit. 

Als je op zoek bent naar een reep met minder koolhydraten, dan zou ik voor de Smart Bars gegaan. Deze bevat de helft minder koolhydraten (22 gram koolhydraten t.o.v. 11 gram). 

Negatief: Wat ik minder aan deze reep vind is dat ze echt heel erg zoet zijn, vooral de “Salty Caramel” smaak. Geloof mij: ik ben een flinke zoetekauw, maar dit is misschien wat te. De “Double Chocolate” smaak vind ik precies goed qua zoetheid en deze bestel ik dan ook regelmatig.

body&fit

Smart Protein Pudding 

Positief: Deze pudding is echt heerlijk (en de kat is een schatje, haha)! Je zou denken dat je aan het cheaten bent, maar niks is minder waar. Qua voedingswaarden is hij prima, per bakje is het 97 calorieën, perfect als tussendoortje dus. Daarnaast bevat het amper suikers (0,4 gram), maar wel veel eiwitten (11 gram). In vergelijking met bijvoorbeeld Optimel is dit product ook beter, Optimel bevat namelijk per 100 gram 3,6 gram suiker en 8,3 gram eiwit. Daarnaast is de Smart Pudding per portie verpakt, handig voor als je het wilt meenemen.

Negatief: Ik kan er vrij weinig negatiefs over zeggen. Hij is lekker en qua voedingswaarden is het ook een goed product. Je zou nog wat kunnen zeggen over de prijs, per pakje betaal je ongeveer €1,19. Maar als je een kleine verpakking van Optimel of Melkunie koopt, ben je ook al snel tussen de €1 en €1,35 kwijt.

Smart Chips

Deze vind ik interessant om te vergelijken met de normale (paprika) chips (zie hieronder, Hot Sweet Chilli is de B&F variant).

Qua calorieën zit de Smart Chips een stuk lager, al vind ik 412 calorieën per 100 gram alsnog best veel. Qua vet zit de Smart Chips wel een stuk lager en qua eiwitten veel hoger! Daarnaast bevat het meer vezels (+), maar ook meer zout (-). 

Positief:De Smart Chips is heerlijk, je proeft weinig tot geen verschil met gewone chips. Daarnaast bevat het minder calorieën, minder vet, meer eiwit en meer vezels. Het is in vergelijking met gewone chips wel echt een beter alternatief. Daarnaast is het handig verpakt, dus je kunt het makkelijk meenemen en je zal niet snel teveel ervan eten omdat het 25 gram per zakje bevat. 

Negatief: Het is een beter alternatief dan chips, maar ik zou dit product niet dagelijks nemen. Het bevat alsnog wel zout. Lekker dus voor af en toe. Daarnaast nog een persoonlijk negatieve noot: ik vind dit product echt heel erg lekker. Het is voor mij te verleidelijk om in huis te halen: ik kan het namelijk echt niet bij ‘af en toe’ of bij 1 zakje chips houden. Het liefst neem ik dan gelijk 2 of 3, haha. Dan wordt het wel weer ongezond! Voor mij niet geschikt om in huis te hebben, maar als jij goed mate kunt houden (en van chips houdt), is dit zeker een lekker alternatief!

body&fit
body&fit


♥♥

Thanks voor je eerlijke review, zus!

PS. Vergeet bij je bestelling niet mijn kortingscode “FITWITHMARIT” te gebruiken voor 10% korting op je gehele bestelling!

PPS. Anjo heeft zich aangeboden om meer producten te testen/vergelijken (zowel van B&F als uit de supermarkt)… nog verzoekjes?!

Misschien vind je deze blogs ook interessant:
– Mijn favoriete producten van Body & Fit
– Body & Fit eiwitrepen review
– Body & Fit duursport producten

6 Comments

Rosemarijn maart 4, 2019 at 18:03

Wat leuk om te lezen!! Ik ga eens kijken naar die puddinkjes. En mag ze zeker vaker doen zolang je in Australie bent. Fijn zo’n zusje 🙂

Antwoord
Marit maart 4, 2019 at 23:17

Leuk om te horen! 🙂

Antwoord
Margriet maart 9, 2019 at 08:43

Wat leuk om te lezen! Voor Anjo natuurlijk de perfecte combi om én te testen (smullen zo te horen!!) én leuk om zo op afstand een beetje samen te werken met je zus ☺️! Stuur je jouw favo’s nu dan ook op naar Marit???

Marit (&Tom) heel veel plezier nog in Australië, erg leuk om je verhalen te lezen. Geniet van dit mooie avontuur! Groetjes Margriet

Antwoord
Marit maart 12, 2019 at 04:38

Wat een lief berichtje, dankjewel Margriet! Hopelijk met jou alles goed?! Zou wel fijn zijn als Anjo elke maand wat goodies hierheen stuurt haha, ik mis de B&F verschrikkelijk!

Antwoord
Sharon maart 10, 2019 at 13:43

Super leuk artikel, ik zou wel graag een test willen zien met eiwitrijke producten die lactosevrij zijn omdat ik hier slecht op reageer! ?

Antwoord
Marit maart 12, 2019 at 04:39

Hey Sharon, wat een goed idee, bedankt voor de inspiratie! Ik ga kijken wat ik hier binnenkort mee ga doen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram