DinerFoodLunch

Bietenburgers met geitenkaas en mango

geschreven door Marit maart 9, 2017 0 comments

Ik ben gek op burgers! En eigenlijk maakt het me niet zoveel uit wat voor burger het is, als de combinatie met de burger, brood, beleg en saus maar goed is. Omdat ik op zoek was naar eens iets anders dan een gewone hamburger, werd ik geïnspireerd door dit recept om bietenburgers te maken. De feta heb ik vervangen door geitenkaas, omdat ik gek op de combinatie van geitenkaas en mango. Het recept is zeker een aanrader! Leuk als je vegetarische burgers wilt maken, met veel kleur en smaak!

Nodig (voor 4 burgers):
– 2 rode bieten (zo’n 300 gram samen)
– 90 gram geitenkaas (5 plakjes)
– 100 gram havermout
– 2 eieren
– 1 mango
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– peper en zout
– olie om in te bakken
– brood naar keuze

Doen:
Schil de rode bieten en doe ze in de keukenmachine of rasp deze, als het maar mini kleine stukjes worden!
Snijd de ui, knoflook en geitenkaas in kleine stukjes.
Voeg de rode bieten, ui, knoflook en geitenkaas in een bak bijeen. Doe hier ook de havermout, eieren, en kruiden bij. Meng dit geheel, dit kan met een lepel of met je hand. Laat dit mengsel zo’n 30 minuten staan, zodat de havermout het vocht kan opnemen.
Na een half uurtje wachten maak je van het mengsel 4 burgers.
Verwarm wat olie in een bak of grillpan. Laat elke burger ongeveer 8 minuten in de pan, 4 minuten op de ene en 4 minuten op de andere kant.
Leg het brood klaar en schep hier de burgers op. Snijd de mango in stukjes en bedek de burgers met de mango.
Je kunt bijvoorbeeld ook nog wat sla of avocado toevoegen. Ook mayonaise kan de burger nog lekkerder maken!

Laat het je smaken!

Voedingswaarden 1 burger (zonder mango, olie en brood):
Kcal = 236
Koolhydraten = 22,5 gram
Eiwitten = 12,5 gram
Vetten = 11,5 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram