DinerFoodLunch

Bieten-tortilla-pizza met pesto en geitenkaas

geschreven door Marit april 17, 2018 2 Comments

Pizza is altijd een goed idee toch? Je kunt op veel verschillende manieren pizza maken, zo ook met tortilla’s. De bietenvariant vind ik lekker en is een lichtere variant van normale tortilla’s, wat maakt dat je gemakkelijk TWEE tortilla-pizza’s kunt eten ;). Je kunt de tortilla’s met van alles beleggen, deze keer werd het voor mij de combinatie pesto met geitenkaas, een geslaagde combinatie die ik jullie niet wilde onthouden! Een simpel, snel, voedzaam en lekker recept, check hieronder maar.

Nodig (voor 1 persoon):
– 2 bietentortilla’s
– 20 gram pesto
– 3 plakjes geitenkaas (54 gram)
– 100 gram champignons
– 100 gram courgette
– halve gele paprika
– 50 gram cherry tomaatjes
– rucola

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de twee tortilla’s op een bord of plank en besmeer deze met de pesto. Was de courgette, champignons en paprika en snijd in dunne plakjes, verdeel dit over de twee tortilla’s. Verdeel twee plakjes geitenkaas over de tortilla’s. Leg de tortilla’s op een bakplaat met bakpapier. Als de oven warm is, doe je de tortilla’s in de oven voor zo’n 6-8 minuten, op 180 graden. Kijk af en toe of het niet te hard gaat.
Wanneer de tortilla-pizza’s klaar zijn, verdeel je het derde plakje geitenkaas, de cherry tomaatjes en wat rucola over de tortilla-pizza’s.

En dan genieten! Eet smakelijk! ♥

Voedingswaarden:
Kcal = 483
Koolhydraten = 42 gram
Eiwitten = 21 gram
Vetten = 25 gram

2 Comments

Esther april 18, 2018 at 03:20

Dit is zo lekker en zeker een aanrader!!? wat jammer dat je zo niet meer zo vaak upload op YouTube. Ik vindt het altijd zo leuk om je te volgen de blogs en vlogs van je te lezen / bekijken.

Antwoord
Marit april 20, 2018 at 09:09

Ahh, lief dat je het zegt! Ja, het is toch niet zo mijn ding. Wie weet ooit, maar voor nu zie ik het niet zitten! Schrijven vind ik leuker 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs