Voor mij is het al lang geleden dat de BBQ draaide om het vlees en de stokbrood en pindasaus. Dat laatste eet ik nog steeds graag, maar ik vind ook zeker dat een lekkere salade niet meer kan ontbreken tijdens de BBQ. Deze salade met halloumi, granaatappelpitjes en aubergine is daar perfect voor. Ook erg lekker zonder BBQ en geschikt voor twee personen als lunch of avondeten. De yoghurt/tzaziki saus is optioneel, maar past erg lekker bij de salade.
Nodig voor de salade:
- pakje halloumi
- 1 aubergine
- 1 verse granaatappel of een pakje met granaatappelpitjes
- pakje nepkip
- zakje rucola
- 1 paprika
- lente ui
- olijfolie
Nodig voor de yoghurt/tzaziki saus:
- 250 ml (soja)yoghurt
- halve komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel citroen
- paar snufjes zout
Doen:
- Snijd de aubergine en halloumi in schijfjes/plakjes.
- Zet twee (grill/bak)pannen op het vuur en doe hier olijfolie in.
- Doe de aubergine in één pan en leg in de andere pan de plakjes halloumi in. Beide op middelhoog vuur.
- Ondertussen kun je alvast een schaal pakken voor de salade. Doe hier de rucola en granaatappelpitjes in.
- Snijd de lente ui en paprika in stukjes en doe deze ook in de salade schaal.
- Hou de aubergine en halloumi in de gaten en keer regelmatig om.
- Na zo’n 5-7 minuten kun je de nepkip toevoegen aan de aubergine en nog zo’n 5 minuten mee bakken.
- Na 10-15 minuten zijn de aubergine en nepkip gebakken en is de halloumi als het goed is aan beide kanten lichtbruin gekleurd.
- Voeg ook de aubergine, nepkip en halloumi toe aan de saladeschaal.
- Voor de yoghurtsaus rasp je een halve komkommer (andere helft kun je evt. door de salade heen doen). Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet en druk er nog wat vocht uit met een lepel.
- Doe bovenstaande in een schaaltje en voeg hier de yoghurt, uitgeperste knoflook, citroen en zout aan toe. Even roeren en de yoghurt/tzaziki saus is klaar. Lekker om te serveren met de salade, maar sowieso erg lekker op de BBQ tafel.
Eet smakelijk! ♥