FoodTussendoortjes

Bananenbrood met blauwe bessen

geschreven door Marit januari 29, 2019 2 Comments
Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood, misschien wel het makkelijkste recept voor een handig, lekker en voedzaam tussendoortje. Nu heb je allerlei verschillende recepten voor bananenbrood, maar ik hou het graag simpel. Deze keer met blauwe bessen!

Nodig:

  • 100 gram speltmeel
  • 3 bananen (240 gram)(liefst met bruine stipjes)
  • 3 eieren
  • 80 gram eiwitpoeder
  • 150 gram blauwe bessen (uit de vriezer)
  • 40 gram kokosrasp (dit kan weggelaten worden!)
  • 2 theelepels bakpoeder

Geen blauwe bessen in huis? Je kunt het ook vervangen door rozijnen of cranberries!

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe in een beslagkom: het meel, de bananen, eieren, eiwitpoeder en bakpoeder. Mix dit geheel (ik gebruik hiervoor een staafmixer).
  3. Roer de blauwe bessen en kokosrasp er doorheen. Eventueel nog wat kaneel, als je daarvan houdt.
  4. Giet het mengsel over in een met bakpapier bekleedde cakeblik en zet in de oven voor 20-25 minuten op 180 graden (in de gaten houden).
  5. Snijd het brood in 10 plakken. Ik verpak ze in folie en bewaar ze 3 dagen in de koelkast of tot zo’n twee maanden in de vriezer. Super handig!
  6. ENJOY!

Voedingswaarden per plak:

Kcal = 133
Koolhydraten = 14,3 gram
Eiwitten = 10,1 gram
Vetten = 3,9 gram
Suiker = 8 gram

2 Comments

Wendy februari 3, 2019 at 09:44

Kan speltbloem ook?

Antwoord
Marit februari 4, 2019 at 23:45

Nog nooit meer gebakken, dus ik weet het eigenlijk niet. Ik verwacht van wel, maar durf het niet met zekerheid te zeggen.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram