FoodLunchOntbijtTussendoortjes

Bananenbrood… goh!

geschreven door Marit mei 23, 2014 13 Comments

Bananenbrood, je komt het echt overal tegen. Ik zal mijn receptje daarom ook delen.

Je hebt nodig:
– 150 gram (spelt of amandel) meel
– 150 gram kwark
– 3 eieren
– 3 rijpe bananen
– kaneel
– kokosolie
En alles wat jezelf lekker vindt, bijvoorbeeld:
– pure chocolade
– noten
– rozijnen
– kokosrasp

– eventueel bakpoeder of snufje zout

Doe de 3 eieren, 3 bananen (of twee en snij 1tje gewoon en gooi later door de mix) en de kwark in een blender en blend dit. Doe dit in een grote bak en doe hier de meel en andere dingen die je lekker vindt erbij. Dit mixen en een cakeblik invetten (met kokosolie) en het erin gieten. Dit ongeveer 25/30 minuten in de oven op 180/200 graden (af en toe even kijken, maar er moet een schoon satéstokje uit komen)
Dan als het brood uit de oven komt, snijden en pindakaas opsmeren. Dat smelt dan. En dat is… onbeschrijfelijk lekker.

Laat me weten wat je van mijn recept vond! Eet smakelijk!

13 Comments

Ilonka juni 22, 2014 at 13:16

Voor het eerst bananenbrood gemaakt en het was heerlijk! Als extraatje had ik er stukjes pure chocolade, plakjes banaan en stukjes cashewnoten doorheen gedaan, hmmm. Vult ook erg goed, bedankt voor het recept!

Antwoord
Anouk juli 31, 2014 at 19:21

Voor het eerst bananenbrood gemaakt en hij was echt heerlijk! Vooral met pindakaas idd. Thanks!

Antwoord
Marit juli 31, 2014 at 21:20

Ah lekker he! Ik ga ‘m ook weer snel maken!

Antwoord
Chantal september 16, 2014 at 21:20

Ik ga dit weekend er een maken! Maar waarom heb je er kwark bij in gedaan? Want als ik bij andere recepten kijk, zie ik nergens kwark staan.

Antwoord
Marit september 17, 2014 at 07:37

Je hoeft dit ook niet per se te gebruiken, vooral ook niet te veel, want dan wordt het ietwat soppig. Maar ik vind het wel een beetje lekker, zodat het niet te droog is!

Antwoord
chantal maart 26, 2015 at 16:04

Super lekker! Met cranberries erdoor echt geweldig! Volgende keer je andere recept proberen 🙂

Antwoord
Marit maart 27, 2015 at 16:50

Leuk om te horen!

Antwoord
Je bent al zoet genoeg van jezelf | anneb1989 april 2, 2015 at 11:38

[…] in), noten en gister heb ik een bananenbrood gebakken. Dit recept van bananenbrood komt van Marit https://www.fitwithmarit.nl/food/bananenbrood-goh/ en bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen natuurlijk suikers uit de bananen. Ik heb al een […]

Antwoord
Marit april 2, 2015 at 14:04

Leuk Anne, ik probeer op je site te reageren, maar dat wil op de één of andere manier. Succes met je suikervrij dagen en geniet van het bananenbrood!

Antwoord
Patricia april 3, 2015 at 13:18

Via een vriendin van mij (Anne heet zij) de link gekregen naar deze super leuke site! Zij had een paar dagen geleden de bananenbrood gemaakt en ze vond het ook wat voor mij. Morgen ben ik van plan om het te gaan maken, samen met de zelfgemaakte eiersalade! Ik ben erg benieuwd!

Antwoord
Marit april 7, 2015 at 13:48

Wat leuk, Patricia! Heeft het gesmaakt?

Antwoord
Patricia april 7, 2015 at 18:38

Het heeft zeker gesmaakt, helemaal met een vleugje pindakaas! Had ook de zelfgemaakte eiersalade gemaakt voor bij de paaslunch van gister. Smaakte ook erg lekker!

Antwoord
Merel februari 4, 2017 at 19:04

Héérlijk! De kwark maakt m lekker smeuïg, love it!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram