Bananenbrood, je komt het echt overal tegen. Ik zal mijn receptje daarom ook delen.
Je hebt nodig:
– 150 gram (spelt of amandel) meel
– 150 gram kwark
– 3 eieren
– 3 rijpe bananen
– kaneel
– kokosolie
En alles wat jezelf lekker vindt, bijvoorbeeld:
– pure chocolade
– noten
– rozijnen
– kokosrasp
– eventueel bakpoeder of snufje zout
Doe de 3 eieren, 3 bananen (of twee en snij 1tje gewoon en gooi later door de mix) en de kwark in een blender en blend dit. Doe dit in een grote bak en doe hier de meel en andere dingen die je lekker vindt erbij. Dit mixen en een cakeblik invetten (met kokosolie) en het erin gieten. Dit ongeveer 25/30 minuten in de oven op 180/200 graden (af en toe even kijken, maar er moet een schoon satéstokje uit komen)
Dan als het brood uit de oven komt, snijden en pindakaas opsmeren. Dat smelt dan. En dat is… onbeschrijfelijk lekker.
Laat me weten wat je van mijn recept vond! Eet smakelijk!
13 Comments
Voor het eerst bananenbrood gemaakt en het was heerlijk! Als extraatje had ik er stukjes pure chocolade, plakjes banaan en stukjes cashewnoten doorheen gedaan, hmmm. Vult ook erg goed, bedankt voor het recept!
Voor het eerst bananenbrood gemaakt en hij was echt heerlijk! Vooral met pindakaas idd. Thanks!
Ah lekker he! Ik ga ‘m ook weer snel maken!
Ik ga dit weekend er een maken! Maar waarom heb je er kwark bij in gedaan? Want als ik bij andere recepten kijk, zie ik nergens kwark staan.
Je hoeft dit ook niet per se te gebruiken, vooral ook niet te veel, want dan wordt het ietwat soppig. Maar ik vind het wel een beetje lekker, zodat het niet te droog is!
Super lekker! Met cranberries erdoor echt geweldig! Volgende keer je andere recept proberen 🙂
Leuk om te horen!
[…] in), noten en gister heb ik een bananenbrood gebakken. Dit recept van bananenbrood komt van Marit https://www.fitwithmarit.nl/food/bananenbrood-goh/ en bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen natuurlijk suikers uit de bananen. Ik heb al een […]
Leuk Anne, ik probeer op je site te reageren, maar dat wil op de één of andere manier. Succes met je suikervrij dagen en geniet van het bananenbrood!
Via een vriendin van mij (Anne heet zij) de link gekregen naar deze super leuke site! Zij had een paar dagen geleden de bananenbrood gemaakt en ze vond het ook wat voor mij. Morgen ben ik van plan om het te gaan maken, samen met de zelfgemaakte eiersalade! Ik ben erg benieuwd!
Wat leuk, Patricia! Heeft het gesmaakt?
Het heeft zeker gesmaakt, helemaal met een vleugje pindakaas! Had ook de zelfgemaakte eiersalade gemaakt voor bij de paaslunch van gister. Smaakte ook erg lekker!
Héérlijk! De kwark maakt m lekker smeuïg, love it!