Met deze bananen muffins kun jij gezond en lekker snacken! Dit tussendoortje is super handig om mee te nemen, en heerlijk om tussendoor op te eten. Iets lekkers om naar uit te kijken, geeft je een dosis energie en heeft een goede verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Enjoy!
Nodig:
– 3 overrijpe bananen (300 gram)
– 100 gram speltmeel
– 100 gram dadels
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels 10 minuten in kokend water staan.
Doe de bananen, speltmeel, eieren, bakpoeder en kaneel bij elkaar in een beslagkom. Als de dadels geweekt zijn, deze er ook bij. Mix dit geheel (ik gebruik hiervoor een staafmixer) tot een beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Ik verdeelde 630 gram beslag (90 gram per keer) over 7 muffinvormpjes.
In de oven voor 20 minuten op 180 graden. Nog even laten afkoelen en dan zijn ze klaar om op te eten!
Ik maakte ze nog af met wat pure chocolade en kokos, maar dit kun je zelf invullen.
Je kunt ze zo’n 3 รก 4 dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook verpakken en in de vriezer bewaren. Altijd een tussendoortje op voorraad!
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per muffin:
Kcal = 160
Koolhydraten = 21,6 gram
Eiwitten = 11 gram
Vetten = 3,2 gram
6 Comments
Leuk recept! Zijn de voedingswaarden met of zonder de chocola en kokos?
Zonder! Hetgeen wat er in het recept staan, dat zijn de voedingswaarden. Optioneel reken ik niet mee, want dat kun je zelf invullen! ๐
Wat een leuk recept, ga ze zo gelijk maken! Idd fijne verhouding! Gek vraagje misschien maar waar heb je die te leuke muffinvormpjes van?? ? groet, Linda
Hey Linda, leuk zijn ze he?! Volgens mij bij de Hema! Bakse! ๐
Ziet er heerlijk uit!? maar dadels mag ik persoonlijk niet. Kan je ook zonder de dadels klaarmaken?
Groetjes Jodie
Zou kunnen, maar dan zou ik wel iets anders toevoegen wat zoet van smaak is. Rozijnen, fruit of iets van honing bijvoorbeeld.