FoodTussendoortjes

Banaan-havermout koekjes

geschreven door Marit februari 18, 2020 2 Comments
Banaan-havermout koekjes

De schoonheidsprijs verdienen ze niet, de gemakkelijkheidsprijs zeker wel. In nog geen vijf minuten zet je deze verrukkelijke bananen-havermout koekjes in de oven en nog geen 15 minuten later heb je een gezonde snack voor de rest van de week!

Nodig:
  • 3 middelgrote, rijpe (liefst met bruine stipjes) bananen (240 gram)
  • 100 gram havermout
  • 40 gram pure chocolade (ik gebruikte de 90% van Lindt)
  • theelepel (of twee) kaneel
  • evt. toevoegingen: rozijnen, kokosrasp, eiwitpoeder, zaden, pitten, noten, pindakaas etc.
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak met een vork de drie bananen in een beslagkom
  • Voeg de havermout en kaneel toe
  • Snijd op een broodplank de chocolade in kleine stukjes en roer deze door het “beslag” heen
  • Roer dit alles (kan met dezelfde vork) goed door elkaar heen
  • Meer toevoegingen? Roer dit er nu doorheen!
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Pak steeds een lepel aan koekjes-beslag en leg dit op het bakpapier (ik had 12 lepels, dus 12 koekjes)(zie foto hieronder)
  • Zet in de oven voor 13-18 minuten (hou het vanaf 13 minuten in de gaten!)
  • Even laten afkoelen en smullen maar!

Banaan-havermout koekjes

2 Comments

Fleur februari 3, 2020 at 16:11

Hi Marit,

Super goed recept! Alleen hoe bewaar je deze het beste? Vries je ze in of bewaar je deze in de koelkast?

Ik ben benieuwd!

Antwoord
Marit februari 10, 2020 at 21:04

Goede vraag, Fleur! Ik doe ze meestal in een bakje (met deksel) in de koelkast, voor zo’n 4-5 dagen lekker! In de vriezer zou ook kunnen! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs