FoodPersoonlijkSporten

Balans vinden

geschreven door Marit september 1, 2014 9 Comments

Precies 1 jaar geleden ben ik begonnen met krachttraining in de sportschool. Geen grammetje vet, geen grammetje spier, wel veel motivatie. Jorn, die me de eerste paar keren op weg hielp, vroeg me wat m’n doel was. M’n schaatskont terugkrijgen. Goed, daar wist hij wel wat op. Nu, precies 12 maanden verder, durf ik zelf te zeggen dat m’n schaatskont terug is. Niet door schaatsen zelf, maar door been en bil oefeningen in de sportschool. Gepaard met veel en goed eten. Maar naast dit, is er ook weer zelfvertrouwen, energie en vooral blijdschap terug. Ik voel me weer goed in m’n vel. Klinkt als een klein dingetje, maar speelde een grote rol.
Een jaar geleden en afgelopen vrijdag heb ik op de weegschaal in de sportschool gestaan, om vooral mijn vet % en vet vrije massa (spieren) te meten. Bijna 10 kg ben ik aangekomen, vet en spier. Alles zit nu op ruim gezond, maar toch zou ik het niet erg vinden om nog een klein beetje aan te komen. Een beetje reserve voor de winter. Ik hoef niet meer super gespierd te worden met een strakke buik, maar wil nu gewoon een lichaam wat balans uitstraalt. Balans tussen gezond eten, sporten, maar ook wat aan het genieten is. Dit kan ook met gezond eten, maar in de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik het ook veel te lekker vind om niet zo’n rekening te houden met eten en sporten. Dus om het allemaal leuk te houden wil ik balans. Met een glimlach in de sportschool, maar ook met een glimlach aan een bak Ben en Jerry’s op de bank.

9 Comments

Maaike september 2, 2014 at 15:30

Super geschreven! 🙂 Mijn balans schiet soms ook iets te ver uit naar alleen sporten/gezond willen eten, maar de laatste tijd probeer ik het wat meer los te laten en ook gewoon te genieten! Dat is ook belangrijk! Fijn dat je dit stukje hebt geschreven Marit, bedankt!

Antwoord
Laura september 3, 2014 at 15:55

Wauw, ik heb zoveel respect voor je! Ik krijg ontzettend veel motivatie van je, ga me nu volledig geven voor het sporten en gezond eten. Het powerfood boek van Rens is naar me onderweg, ik heb er zin in!! Let’s kick some ass

Antwoord
Marit september 3, 2014 at 16:19

Jeetje wat een lieve reactie!!! Wat leuk dat je zo gemotiveerd bent! Laat me maar weten hoe alles verloopt, veel succes in ieder geval!

Antwoord
Leanne november 3, 2014 at 10:44

Wat goed dat je al zoveel hebt bereik! Veel respect voor!
Zou zelf ook graag wat meer balans willen, maar dan van de andere kant. haha.
Waar jij graag wat minder op gezond eten/sporten wil letten, zou ik dat graag meer doen.
Vind het heel lastig om te beginnen en daadwerkelijk de motivatie te vinden.
Maar toch elke keer opnieuw, ben ik weer niet blij met hoe het nu is.
Frustraties…. Haha

Antwoord
Anne januari 29, 2015 at 15:38

Wow, ook hier.. dit is precies wat ik wil! En daar heb ik superlang naar gezocht, je leest immers alleen maar afvallen, afvallen, afvallen..

Antwoord
sanne oktober 31, 2015 at 10:53

ik heb echt nog veel moeite met balans vinden, ik schiet dan of teveel door met te gezond te eten of alleen maar ongezond eten, vindt het echt nog moeilijk om het te combineren. but it’s a progress. Je hebt me echt gemotiveert om kracht training te doen. ik vindt aankomen namelijk nog wel moeilijk dus wil ik liever aankomen in spiermassa. dankjewel voor je inspirtatie. keep doing what your doing!

Antwoord
Marit november 1, 2015 at 19:25

Dank voor je reactie, het is ook een progress, succes!

Antwoord
Anouk_vantveer december 20, 2015 at 13:34

Hey Marit,

Ik volgde je al een tijdje op instagram maar besloot nu je blog toch eens te bekijken. Ik begrijp je nu zoveel beter. En ik herken zoveel van jou in mezelf. Ik ben ook sinds mijn dertiende al extreem bezig met gezond eten en sporten. Controle loslaten heb ik vreselijk moeilijk gevonden, de laatste jaren gaat het beter, een tijdje met hulp maar met ups en downs hoor. Ik heb inmiddels het gevoel dat ik het zelf kan, maar ik kan nog wel eens in mijn oude gedrag vervallen. Ik ga je vanaf nu met veel meer plezier volgen. Dat weet ik zeker.

Liefs, Anouk

Antwoord
Marit december 20, 2015 at 15:15

Hi Anouk, bedankt voor je lieve reactie! Wat fijn dat het beter gaat! Ik hoop dat het steeds beter en beter met je gaat en je op een gegeven moment een goede balans voor jezelf hebt gecreëerd. Leuk dat je me blijft volgen! Liefs, Marit

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram