DinerFood

AVG, maar dan anders

geschreven door Marit januari 12, 2021 0 comments
vegetarisch eten

AVG, maar dan anders. Vegetarisch en drie verschillende groenten, dus veel kleur op je bord! Niet alleen heel lekker, ook heel gezond!

Nodig (voor 2 personen):
  • 2 zoete aardappels (ong. 400 gram totaal)
  • 1 broccoli
  • half doosje champignons
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • 2 vega schnitzells (Vivera of huismerk)
  • paprika kruiden, peper & zout
  • cherry tomaatjes
  • evt. saus naar keuze
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels. Zelf laat ik de schil erom heen. Snijd de zoete aardappels in frietjes vorm.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zoete aardappel frietjes op. Laat wat ruimte over voor de schnitzels (voor later).
  • Strooi wat paprika poeder en zeezout over de frietjes. Als je wilt nog wat olijfolie, maar voor mij helpt dit niet voor extra knapperigheid. Zet in de oven voor 25 minuten.
  • Snijd de ui en knoflook klein en fruit dit aan in een bakpan (met olie).
  • Voeg de broccoli in kleine roosjes toe en bak dit op middelhoog vuur zo’n 5 minuten mee.
  • Voeg dan ook de champignons in stukjes toe en bak dit nog zo’n 5 minuten mee.
  • 10 minuten voordat de zoete aardappel frietjes klaar zijn leg je de twee schnitzels op de bakplaat.
  • Als alles klaar is kun je het verdelen over twee borden. Nog wat cherrytomaatjes en eventueel saus erbij…
  • ENJOY!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram