FoodTussendoortjes

Appel/kaneel kwarktaart

geschreven door Marit september 27, 2015 10 Comments

Ohhhh deze moet je proberen hoor! Die bodem alleen al, yuuhuuumm!
Het recept voor appel/kaneel kwark met een bodem van rozijnen en noten! Een heerlijk, vullend en gezond tussendoortje! Door de bodem kcal rijk, maar rijk aan gezonde vetten en te lekker om niet te proberen!

Nodig voor de bodem:
– 150 gram rozijnen
– 150 gram notenmix
– 50 gram roomboter of kokosolie

Nodig voor de vulling:
– 2 bakken appel/kaneel kwak van optimel
– 200 gram roomkas
– 2 eieren + 1 eiwit
– eventueel 2 scoops eiwitpoeder naturel, voor extra eiwitrijk
– kaneel naar eigen behoefte (ik hou van veel dus een eetlepel)

Doen:

Oven voorverwarmen op 160 graden.
De noten in de keukenmachine en aan! Dan de rozijnen en boter erbij. Een taartvorm (24 cm) met bakpapier bekleden, eventueel de zijkanten met wat boter. De bodemmix platdrukken in de taartvorm.
De ingrediënten van de vulling met elkaar mengen en mixen en deze over de bodem heen gieten. In de oven voor ongeveer 30 minuten. Eruit halen en even laten staan. Is nog wat fluffy, dus daarom nog flink wat uurtjes laten staan in de koekast om op te stijven!

ENJOY!

eiwitrijke appel/kaneel kwarktaart

10 Comments

Joyce september 22, 2015 at 15:46

En die appel doe je er na die tijd boven op?
Of al voor die de oven in gaat?

Antwoord
Marit september 22, 2015 at 17:01

Erna inderdaad!

Antwoord
Wilmke september 22, 2015 at 16:47

Recept kan wel gezonder denk ik 😉 Kwark van het merk Optimel zit vaak vol met toevoegingen. Turkse of Griekse yoghurt mengen met appel en kaneel doet het hem ook 🙂 Trouwens weet niet of je het lekker vindt, maar dadels met noten zijn ook heerlijke als bodem! Moet je wel van dadels houden hoor. Die zijn niet echt beter dan rozijnen, vanwege de hoge glycemische index, maar ja, wel lekker 🙂
x Wilmke.

Antwoord
Marit september 22, 2015 at 17:01

Ja, zou kunnen! Maar vond juist deze smaakjes lekker! En inderdaad, rozijnen kan ook!

Antwoord
Rixt september 22, 2015 at 18:23

Klinkt lekker alleen hier thuis een partner met notenallergie. Heb je daar ook een alternatief voor?

Antwoord
Marit september 27, 2015 at 12:37

Wat gebruik je zelf meestal als notenvervanger? Je zou iets van dadels en speltmeel kunnen gebruiken?

Antwoord
Ineke september 23, 2015 at 11:17

Ziet er super uit!
Hoeveel kcal bevat 1/8 punt?

Antwoord
Marit september 27, 2015 at 12:37

Ik heb geen idee, Ineke, nog niet uitgerekend. Je zou het eventueel zelf kunnen doen via Myfitnesspal!

Antwoord
Carolien - On a Healthy Adventure september 24, 2015 at 13:21

Oooh deze taart klinkt heerlijk! Snel eens zelf maken, mss ga ik wel een andere bodem maken om het wat minder kcal-rijk te maken 😉

Antwoord
Marit september 27, 2015 at 12:35

Haha, precies, het kan met minder kcal, maar deze bodem is wel echt heeeeerlijk! En soms mag het toch 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs