Zelfgemaakte pannenkoekjes met appel gebakken in kaneel… een heerlijk, warm en gezond begin van je dag! Lekker om mee te ontbijten, maar kan ook prima door voor de lunch. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om voor iemand anders te maken 😉 Simpel, voedzaam en mega lekker. Bekijk hieronder het recept en de voedingswaarden!
Nodig:
– 40 gram speltmeel
– 1 ei + 1 eiwit
– 15 gram eiwitpoeder (vanille)
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 ml water
– 5 gram kokosolie
– 1 appel
Doen:
Doe de speltmeel, eieren (1 ei + een extra eiwit), eiwitpoeder, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en het water in een beslagkom. Mix dit (met een staafmixer) tot een beslag.
Verwarm in een bakpan wat kokosolie. Voor kleine pannenkoekjes pak je steeds een grote lepel beslag (en kun je ongeveer drie pannenkoekjes tegelijk bakken).
Wanneer het beslag op is en de pannenkoekjes klaar zijn verwarm je nog wat kokosolie in de pan. Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze in de pan met nog wat kaneel. Bak deze tot ze zacht/lichtbruin zijn.
Zelf deed ik er nog wat kwark en maple syrup (honing kan ook) bij. Wat rozijntjes erover zal het ook goed doen!
SMULLEN!!!
Voedingswaarden (gebakken pannenkoekjes + appel):
Kcal = 392
Koolhydraten = 46 gram
Eiwitten = 28 gram
Vetten = 14 gram
12 Comments
Dit klinkt goed! Ga ik zeker eens proberen!
Hoi Marit!
Kan je misschien ook iets anders gebruiken dan eiwitpoeder? 🙂
Ziet er zo chill uit!
Kan hoor! Probeer dan iets zoets toe te voegen! Dus een halve (of hele) banaan!
Hi Marit, ik heb de pannenkoekjes gemaakt zonder eiwitpoeder en dat was gewoon lekker! Jij zegt dat eiwitpoeder iets zoet maakt, ik heb de Organic vegan protein en vorige keer in een gerecht was dat super vies. Heel poederachtig. Nu gebruik ik dat niet meer, maar smaken de eiwitpoeders van Body & Fit juist zoet i.p.v. poederachtig?
Ik heb nog nooit vegan poeder gebruikt moet ik eerlijk zeggen. Ik vind de eiwitpoeder van B&F niet poederachtig, maar ik drink ‘m nooit puur met water: altijd ergens in verwerkt. Weet niet of dat scheelt?
Thanks voor je antwoord! Dan ga ik het gewoon een keer proberen en hopelijk smaakt die van B&F veel beter haha.
Ik heb net ontbeten met deze pannenkoekjes. Het was heerlijk! Ik had alleen chocolade eiwit poeder in huis maar daar had ik niet zo’n zin in. Dus zonder gemaakt. Beetje vanille suiker toegevoegd. Was heerlijk!
Leuk om te horen, Eline! Enjoy!
Zou je i.p.v. speltmeel ook bijvoorbeeld havermeel kunnen gebruiken??
Dat heb ik zelf niet geprobeerd en werk eigenlijk nooit met havermeel, maar lijkt me wel! 🙂
Hoi Marit!
Ik ben een beginnende pannenkoek-eter en probeer steeds meer te variëren.
Zou je mij willen vertellen wat je bedoelt met 1 eiwit? Ik denk aan het ‘eiwit’ van een ei wat je scheid van het eigeel, klopt dit?? Hihi of zit ik er giga naast?
Dank je wel alvast! En veel plezier nog in Australië!
Hey Laurette,
Wat een goed idee dat je bent begonnen met pannenkoeken eten, haha! 😉
Je hebt helemaal gelijk: met een eiwit bedoel ik het witte gedeelte van het ei, dus het eigeel ervan scheiden! Eet smakelijk!