Nomnomnomnomnommmmm… door al die blaadjes die van de bomen afvallen, krijg ik zin in warm en smaakvol eten. Zo kan ik geen genoeg kaneel en speculaaskruiden in huis hebben, het maakt mijn ontbijtje iedere keer!
Door deze appel crumble te maken heb je niet alleen een heerlijk ontbijtje, ook je hele huis ruikt naar herfst. Mmmm!
Nodig (voor 2 personen):
– 1 appel
– 60 gram havermout
– 50 gram rozijnen
– 30 gram walnoten
– eetlepel honing
– kaneel & speculaaskruiden naar keuze
Doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze in een beslagkom. Doe alle overige ingrediënten hierbij en als laatste wat honing erover heen. Strooi dit uit over het bakpapier heen en doe voor zo’n 20 minuten in de oven. Ready to eat! Heerlijk om door bijvoorbeeld je kwark heen te doen.
Eet smakelijk!
5 Comments
Altijd al eens willen proberen! Ik sla het recept op..
Ik zag dit gisteren en probeerde het meteen deze ochtend. In plaats van walnoten gebruikte ik pecannoten, met veenbessen i.p.v. rozijnen en vloeibare honing had ik niet meer dus her werd een beetje agave.
Zoals beloofd ruikt mijn huisje nu heerlijk en heb ik iets lekkers als ontbijt! 😀
Helemaal weg van dit recept.
Lekker he, fijn om te horen! Jouw versie klinkt ook goed!
Oeee klinkt echt super lekker!!
Maar moet het direct opgegeten worden? Of kan het ook bewaard worden, voor bijvoorbeeld de dag erna?
Nee hoor, kun je meerdere dagen bewaren! Gewoon in een bakje!