DinerFood

Zoete aardappel met spruitjes en kip uit de oven

geschreven door Marit november 5, 2015 5 Comments

Een AVG’tje, oftewel aardappel-vlees-groenten, als avondmaaltijd. Je kent het vast wel. Mijn ouders kookten, gelukkig, vrij ‘werelds’, maar zo’n twee of drie keer per week stond dit op het menu. Ik vond het meestal niet zo lekker. Totdat ik het huis uitging, toen smachte ik naar mijn moeders gekookte aardappels met jus, appelmoes en een slavink.

Sinds ik op mezelf woon zit dat AVG’tje er nog steeds niet helemaal in. Terwijl het zo lekker kan zijn! En gezond! En handig! Want dit kun je altijd op voorraad hebben. Het hoeft van mij nog steeds niet iedere dag, maar af en toe kan het zo lekker zijn!

Bij mijn AVG’tje maak ik in plaats van normale aardappelen gebruik van zoete aardappelen. Ik vind de smaak veel lekkerder en ik kan deze gewoon eten zonder een saus erbij te gebruiken. Win-win!

Nodig (voor 2 personen):
– 2 grote zoete aardappels
– 300 gram spruitjes
– 350 gram kipfilet (2 stuks)
– pesto
– tomaat en/of kaas ter decoratie

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en doe deze in stukjes in een pan met water. Zet op het vuur en breng aan de kook. Daarna nog ongeveer 10 minuten doorkoken, totdat je er gemakkelijk met een vork doorheen kunt gaan.
Doe ook de spruitjes in een pan met water en breng deze aan de kook. Ook deze ongeveer 10 minuten laten doorkoken. Deze zijn gaar wanneer je er doorheen kunt prikken met een vork.
Leg de kipfilet op een snijplank en snijd zo’n strepen in de kipfilet zodat je hier wat pesto (naar eigen keuze) in kunt strijken met een lepeltje. Leg de kipfilet in een ovenschaal en strooi hier eventueel nog wat kaas over heen en voeg wat plakjes tomaat toe. Doe deze in de oven voor zo’n 20 minuten op 180 graden.
Giet de aardappels en spruitjes af en verdeel deze over twee borden. Als de kip klaar is, ook deze op het bord leggen. VOILA, uw diner is ready to eat. ENJOY!

zoete aardappel spruitjes kip uit de oven

5 Comments

Marijke november 7, 2015 at 21:14

Ziet er lekker uit! Ik denk dat ik dit komende week maar eens ga maken!

Antwoord
Bertha november 7, 2015 at 21:37

Dus dan hoef ik niet te koken?

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:27

Wat bedoel je met: dan hoef ik niet te koken?

Antwoord
Marijke maart 25, 2016 at 16:36

Omdat ik dat toen voor haar deed 😀

Antwoord
Marit maart 29, 2016 at 12:51

Ah nu snap ik ‘m, haha, fijn!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs