FoodLunchOntbijtTussendoortjes

Aan de slag met Body & Fit producten

geschreven door Marit februari 28, 2017 9 Comments

Er komen veel vragen van jullie kant over Body & Fitshop. Wat moeten jullie bestellen, hoe bevallen sommige producten? Er zijn een aantal producten die ik maandelijks bestel, daarover zal ik as. vrijdag een video op mijn YouTube kanaal plaatsen.
Ook komt Body & Fitshop vaak met nieuwe producten. Super leuk om tussen te snuffelen en ik bestel daar altijd een paar producten van, om voor jullie (en mezelf natuurlijk) uit te proberen. Deze keer ging ik aan de slag met ‘vegan protein pancakes’, de ‘smart waffles’ en mijn nieuwe favoriete ‘crunchy smartbar‘. In deze blog laat ik je zien hoe je er door een kleine draai aan te geven, een nog lekkerder iets op tafel zet!


Vegan protein pancakes

Vegan pannenkoeken? Pannenkoeken zonder eieren… kan dat? Smaakt dat wel? Bij deze nieuwe mix van B&F hoef je alleen maar water toe te voegen! De ingrediënten? Plantaardige eiwitten (tarwe, erwt, aardappel), tarwemeel, natriumchloride, stabilisator, aroma en rijsmiddel.

Voor 3 pannenkoeken gebruikte ik:
– 100 gram mix
– 250 ml water

Bovenstaande mixen en dit bakken in een ingevette (bijvoorbeeld kokosolie) koekenpan.

Voedingswaarden voor 3 pannenkoeken (zonder de boter/olie):
Kcal = 371
Koolhydraten = 40,7 gram
Eiwitten = 40,5 gram
Vetten = 4,3 gram

Zoals je ziet dus gunstige voedingswaarden, vooral ten opzichte van de beslagmixen die je in de supermarkt koopt. Ze smaken eigenlijk best wel als ‘echte’ pannenkoeken. Erg lekker dus! Daarnaast natuurlijk niet geheel onbelangrijk: vegan! Een beetje minder dierlijke producten kan nooit geen kwaad. Om in de vegan sferen te blijven, kun je de pannenkoeken afmaken met bijvoorbeeld vers fruit, pindakaas, pure chocolade of soya yoghurt.


Smart Waffles

Misschien zag je gister de foto al voorbij komen op mijn Instagram. Ik krijg er gewoon trek van als ik het zie! Ik ben gek op wafels! Het liefst de Luikse (niet de Brusselse) wafels. Maar dan wel tijdens een tripje in België. In Nederland maak ik ze liever zelf of nu nog makkelijker: gebruik ik de nieuwe wafels van B&F. Ik had ze droog verwacht, maar ze hebben me positief verast! Naar mijn idee wel extra lekker met wat kwark, vers fruit en niet te vergeten: karamel saus.

Voedingswaarden per wafel:
Kcal = 159
Koolhydraten = 11 gram
Eiwitten = 8 gram
Vetten = 9,9 gram


Smart Bars Crunchy

Al een tijdje te bestellen en mijn favoriete bar tot zover! Er komen steeds meer smaken bij, maar mijn favoriete smaken blijven toch ‘chocolade peanut caramel’ en ‘chocolate caramel’. Er zijn nu bijvoorbeeld ook smaken met witte chocolade, banaan of rood fruit, maar daar hou ik zelf niet van. De bar is super handig om mee te nemen als tussendoortje op drukke dagen, maar je kunt ‘m ook leuk en lekker verwerken in je ontbijt! Zo combineerde ik mijn havermoutje (40 gram havermout, 250 ml water) met een Smart Bar en een lepel pindapasta!

Voedingswaarden per Smart Bar:
Kcal = 159
Koolhydraten = 11,7 gram
Eiwitten = 15,8 gram
Vetten = 5,9 gram

Heb je vragen over producten van Body&Fit of ben je benieuwd naar een nieuw product? Laat een reactie achter of stuur  me een mailtje! 

9 Comments

Laura februari 28, 2017 at 11:45

Is de Smart Bar crunchy ook veganistisch? Ik heb nog nooit eiwit repen gehad, maar merk dat ik toch steeds erg weinig eiwitten binnen krijg als veganist, en ik sport wel veel en ben dus van plan om een keer wat eiwitrepen uit te proberen! Die crunchy klinkt erg lekker.

Antwoord
Marit maart 1, 2017 at 11:08

Nee, die is niet veganistisch. Er zijn wel veganistische eiwitpoeders bijvoorbeeld! Verder ben ik er niet erg bekend mee.

Antwoord
Bianca februari 28, 2017 at 12:23

Ik had eerst de gewone smartbar’s geprobeerd, maar vondt die niet lekker, toen kwam de crunchy variant uit en die zijn zo lekker.
Mijn favoriet chocolade caramel en chocolade peanut en ook wel banaan toffee en die met koffie en donkere chocolade is ook erg lekker. Zag nu op Facebook dat er weer een nieuwe variant is (chocolade cookie) lijkt me ook lekker.

Antwoord
Marit maart 1, 2017 at 11:08

Ja, die koffie en donkere chocolade dus lekker? Dan die toch maar eens bestellen. En jaaaa, die chocolade cookie moet ik ook nog proberen, lijkt me erg lekker!

Antwoord
Linda maart 5, 2017 at 01:37

Hi Marit
Ik zag in je video dat je de whey perfection gebruikt. Waarom deze eiwitpoeder van de b&f?
Ik ben zelf aan het oriënteren en er is zoveel keus dat ik het lastig kiezen vind. Alleen de smart proteïne vind ik een beetje zoet en kunstmatig smaken.
Hoor graag je reactie:)!

Antwoord
Marit maart 5, 2017 at 09:25

Hi Linda,
Klopt! Ik heb per ongeluk dat stukje weggeknipt waar ik vertel dat ik al veel varianten heb geprobeerd, maar ik deze het lekkerst/fijnst vind. Je kan ook kiezen voor iets met puurdere eiwitten (isolaat bijv), maar die vind ik veel minder lekkerder, net zoals die met minder kcal smart. Deze vind ik het lekkerst!

Antwoord
Linda maart 5, 2017 at 10:13

Okey thanks! Ik dacht misschien vanwege die bccaa etc
Maar lekker is een hele goede rede:) Ga m proberen!

Antwoord
Maud maart 10, 2017 at 16:07

Hi Marit,

Is 1 wafel als ontbijt ook genoeg denk je?

Antwoord
Marit maart 11, 2017 at 12:38

Dat hangt er vanaf wat jij genoeg vind als ontbijt. De voedingswaarden staan er bij, lijkt mij niet genoeg voor een ontbijt, maar dat hangt natuurlijk van jezelf af!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram