DinerFoodLunchOntbijtTussendoortjes

7 x vegan op Fit with Marit

geschreven door Marit maart 19, 2020 4 Comments
Vegan brownies

Veganistisch eten. Iets wat een paar jaar geleden een ver van mijn bed show was, maar steeds meer maak ik bewustere keuzes die dichtbij het veganistisch/plantaardig eten komen. Tot twee jaar geleden vond je regelmatig recepten met vlees of vis op mijn blog en de laatste twee jaar zie je veelal recepten met bijvoorbeeld eieren en cottage cheese erin verwerkt. De komende tijd wil ik me meer gaan bezig houden met veganistische recepten. Een leuke uitdaging voor mezelf en hopelijk kan ik er anderen mee inspireren (en jullie mij vooral?)! Mijn favoriete vegan recepten tot nu toe? Die ga ik nu met je delen!

  • Bananenbrood: wat is bananenbrood zonder ei, zou je denken… maar het kan! En het is nog lekker ook! Klik op de link voor het recept.
  • Zoete aardappel brownies: dit wil je vandaag nog maken… zo lekker! En ook nog eens voedzaam en een vrij gemakkelijk recept. Wanneer ik weer een oven heb ga ik deze gelijk maken!
vegan chia pannenkoekjes
  • Chia pannenkoekjes: het bewijs dat je pannenkoekjes prima zonder ei kunt bakken! Een bron van eiwitten, gezonde vetten en vezelrijk. Een aanrader als ontbijt!
Avocado met kikkererwten
Scrambled tofu
  • Scrambled tofu: een heerlijk en super voedzaam ontbijt. Of lunch. Of bij je avondeten! Het kan allemaal!
  • Buddha bowl: you never go wrong with a Buddha bowl! Weet je waarom ik hier zo’n fan van ben? Elke hap is anders! En al die kleuren op je bord, zo gezond! Ik heb verschillende recepten op mijn blog hiervoor, maar dit is toch wel mijn favoriet.
vegetarische pindacurry
  • Pindacurry met zoete aardappel: mijn favoriete kampeer maaltijd, want je hebt maar één pan nodig en dit gerecht heeft zoveel smaak! Zeker een aanrader.

En niet te vergeten: ik heb ook nog hele simpele recepten online staan om zelf hummus, falafel of heerlijke tempeh te maken.

Nu ben ik heel benieuwd: wat is jouw favoriete vegan recept?

4 Comments

Caitlin maart 19, 2020 at 15:00

Ik heb de pindacurry gemaakt, die was echt super lekker!!

Antwoord
Marit maart 27, 2020 at 03:55

Super leuk om te horen, dank dat je het even laat weten! 🙂

Antwoord
Rachel Kromdijk maart 19, 2020 at 15:12

Dit ziet er allemaal heerlijk uit! Thanks for sharing

Antwoord
Marit maart 27, 2020 at 03:55

Bedankt voor je support, Rachel! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs