FoodLunchOntbijtTussendoortjes

7 x recepten met havermout

geschreven door Marit februari 24, 2019 1 Comment

Er gaat geen dag voorbij zonder havermout. ZO VEEL LIEFDE VOOR HAVERMOUT! Super voedzaam, goedkoop, makkelijk, vullend en je kunt er zoveel kanten mee op! Mijn favoriete recepten met havermout? Die ga ik nu met je delen!

  1. Warme havermout met frambozen: jup, dit blijft het allerbeste ontbijt. Havermout opwarmen met water (of melk) en afmaken met allerlei healthy & yummy toppings. Inmiddels heb ik al veel variaties op gemaakt: havermout met courgette, havermout met pompoenen havermout met banaan.
  2. Mugcake: heb je dit eenmaal gemaakt, dan ben je hooked. Zo simpel en zo lekker, en dat met maar een paar ingrediënten. Geen fan van banaan? Probeer het met wortel (een soort carrotcake!).
  3. Pannenkoeken: kan natuurlijk niet ontbreken: prak een banaan en mix dit met havermout en een ei en bakken maar! Simple as that. Meer toevoegen kan natuurlijk altijd, denk hierbij aan pompoen-pannenkoekjes, appel-kaneel pannenkoekjes en wortel pannenkoekjes.
  4. Energierepen van banaan en havermout. Jaaa, deze zijn al zo vaak door jullie gemaakt en het is de perfecte snack voordat je aan je work out begint!
  5. Pizzabodem van havermout: heb je het al eens geprobeerd? So easy and super voedzaam! Je kunt ‘m zowel zoet of hartig afmaken.
  6. Vegan brownies met havermout en zoete aardappel. Lekkerste vegan recept dat ik ooit gemaakt hebt (is iedereen om mij heen met me eens!). Moet je proberen!
  7. Groene smoothie bowl: in dit recept hoef je niet perse havermout te gebruiken, maar het maakt het wel heel voedzaam en vullend. Ook zeker het proberen waard!

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om direct naar de supermarkt te rennen om voor nog geen halve euro een pak havermout in te slaan. De basis voor veel van mijn recepten!

Enjoy ♥♥

1 Comment

SterkInDeKeuken maart 21, 2019 at 13:52

Wat een goeie tips allemaal!!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram