DinerFood

3 x vegetarisch avondeten

geschreven door Marit augustus 28, 2018 6 Comments

Sinds mijn reis naar Maleisië ben ik flink geminderd met het eten van vlees en vis. Thuis halen en eten we sowieso geen vlees meer, buiten de deur nog heel af en toe. Ik merk eigenlijk, vooral thuis, dat ik vegetarisch eten veel lekkerder vind. Wel eten we altijd iets vervangends, maar over die vervangers zijn we erg positief. Wat mijn favoriete recepten zijn voor vegetarisch avondeten? Hieronder deel ik ze!


Sushi bowl

Waar ik voorheen gerookte zalm in mijn sushi bowl deed, doe ik nu zeewier en vegetarische wokblokjes. Ik raad je echt aan om eens zeewier te proberen. Het bevat meer ijzer dan vlees, is eiwitrijk, rijk aan jodium, rijk aan calcium, vezelrijk en bevat vitamine B12. Vitamines en mineralen waar je op moet letten als je geen vlees en vis meer eet. 


Roti

Jaaaaa, roti natuurlijk! En dan op onze eigen manier gemaakt. Voorheen aten we dit met kippendij, maar inmiddels wordt dit vervangen door ‘vega kip’, wat echt nog meer smaak aan de roti geeft! 


Mexicaanse bowl

En natuurlijk kan de Mexicaanse bowl niet ontbreken. Dit behoort echt tot mijn favoriete eten op dit moment. Tempeh blokjes zijn een super vervanging van vlees. Clean, eiwitrijk en met een goede marinade super lekker! Vooral in combinatie met crème fraîche, avocado en chillisaus een top combinatie.

Alle drie aanraders om eens (of vaker) te maken. Ik ben benieuwd of je al eens één van de drie hebt gemaakt of dat je nog andere aanraders hebt? 

PS. Wist je dat mijn eBook volledig vegetarisch is? Daar zal dus nog meer inspiratie instaan voor vegetarisch avondeten (binnenkort online!)!

6 Comments

Daenelia augustus 28, 2018 at 13:23

Bunny chow kan ook heel goed zonder vlees (al zit er ondanks de naam sowieso geen konijn in, hoor!). Het is in principe curry in een uitgehold brood of bolletje. Hartstikke lekker.

Antwoord
Marit augustus 29, 2018 at 16:43

Klinkt lekker, bedankt voor het idee! 🙂

Antwoord
Marla augustus 29, 2018 at 05:09

Nog niet gemaakt maar ga ik zeker doen. Ik eet al een tijdje thuis vegetarisch alhoewel ik dat niet perse ben. Deze recepten ga ik zeker nog een keer proberen!

Antwoord
Marit augustus 29, 2018 at 16:44

Wat leuk! Eet smakelijk alvast!

Antwoord
Sien augustus 30, 2018 at 09:15

Hoi!
Ik ben benieuwd hoe je de tempeh klaarmaakt en met welke marinade precies?
Je gerechtjes zien er alvast superlekker uit! 🙂

Liefs,

Sien

Antwoord
Marit augustus 30, 2018 at 14:57

Hi Sien, als je op het recept klikt, kun je zien hoe ik het bereid!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs