FoodOntbijt

3 x groente in je ontbijt

geschreven door Marit januari 4, 2023 1 Comment
Pompoen pannenkoekjes

Happy new year! Hopelijk heb je fijne dagen gehad en ben je net zo klaar voor 2023 als dat ik ben! Nu ben ik niet echt van de goede voornemens, maar na die drukke December maand vol etentjes heb ik wel weer extra zin en motivatie om wat meer te focussen op mijn groente-inname. Hier wil ik wat meer over gaan delen, om ook jullie te inspireren. Te beginnen bij het ontbijt! Hierbij 3 x inspiratie voor groente in je ontbijt. Je kunt hier eindeloos mee variƫren (bijvoorbeeld courgette door je havermout, wortel pannenkoekjes of een spinazie smoothie bowl). Recepten hiervoor kun je op mijn blog vinden!

Groente in je ontbijt

Bieten smoothie bowl

Nodig:

  • 100 gram (bevroren) mango
  • 2 voorgekookte rode bieten (Ć” 150 gram)
  • 15 gram walnoten
  • (klein) schepje eiwitpoeder (vanille) 
  • scheut water/plantaardige melk (50 ml)
  • toppings naar keuze (havermout, chiazaad, fruit, pompoenpitten, kokos, pindakaas, etc.)

Doen:

  • Doe de mango, banaan, rode bieten, walnoten en eiwitpoeder in de blender en mix dit tot Ć©Ć©n (roze) geheel.
  • Schenk dit over in een ontbijtschaal en maak af met toppings naar keuze.
  • Een foto maken en genieten maar!
Groente in je ontbijt

Pompoen-pannenkoekjes (vegan)

Nodig:

  • 300 gram pompoen
  • 100 gram speltmeel
  • 150 ml havermelk
  • theelepel bakpoeder
  • kaneel en speculaaskruiden
  • plantaardige yoghurt
  • toppings zoals vers fruit, ahorn siroop & walnoten

Doen:

  • Snijd de pompoen (zonder schil) in blokjes en doe dit met water in een steelpan. Breng aan de kook en laat dit 8 minuten op zachtvuur door koken.
  • Blend/mix de pompoen met de speltmeel, melk, bakpoeder en kruiden.
  • Verwarm (kokos)olie in een bakpan en bak de pannenkoekjes op laag vuur aan beide kanten gaar. 
  • Maak af met de yoghurt en toppings.
  • ENJOY!
Groente in je ontbijt

Carrot cake havermout

Nodig:

  • 100 gram wortel (1 grote of 2 kleine wortels)
  • 40 gram havermout
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 appel
  • 2 theelepels kaneel
  • toppings: rozijnen, noten
  • optioneel: (plantaardige) eiwitpoeder en een flinke dot plantaardige yoghurt/kwark

Doen:

  • Rasp de wortel of gebruik een groentehakker.
  • Doe de wortel, havermout en melk bij elkaar in een steelpannetje en breng langzaam (in zoā€™n 5 minuten) aan de kook (zodat ā€˜ie wat gaat pruttelen).
  • Voeg ook de kaneel en appel in stukjes toe en laat dit geheel een paar minuutjes samen door pruttelen. Blijven roeren. 
  • Doe de havermout in een ontbijtschaaltje en maak af met bijvoorbeeld rozijnen, noten, een lepel (kokos of vanille) yoghurt en nog een flinke snuf kaneel. 
  • Eet smakelijk!

ā™„ā™„ā™„

1 Comment

Cemile januari 6, 2023 at 19:56

Hoi Marit,

Ik.mis in het tweede ontbijt wat qua ingrediƫnten op de lijst. Moet er wel of geen banaan bij?

Groetjes, Cemile

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram