FoodLunchOntbijt

3 ideeën voor een zoete tosti

geschreven door Marit mei 22, 2016 11 Comments

Je hebt ze vast vaak genoeg gegeten: tosti’s met ham/kaas en een klodder ketchup, curry of mayo erbij. Nog steeds kan ik er erg van genieten, maar soms heb ik ook erg zin in een zoete tosti. Het lekkere aan een tosti is dat het warm wordt, krokant en de binnenkant vaak wat smelt. Kun je je het voorstellen? Chocolade dat heerlijk met de aardbeien smelt? Of de combinatie pindapasta en banaan? Zeker het proberen waard!

Idee 1: Tosti wheytella-aardbeien-kokos
Besmeer een boterham met wheytella (de B&F nutella variant, zo lekker!). Snijd wat aardbeien in plakjes en leeg deze op de boterham. Als finishing touch nog wat kokosrasp erover bestrooien. Leg er een boterham op en bereid als tosti (in het tosti ijzer, of gewoon in de pan!).

Idee 2: Tosti appelstroop-appel-rozijnen
Besmeer een boterham met appelstroop. Snijd een (kwart) appel in plakjes en leg deze op de besmeerde boterham. Nog wat rozijnen erover, boterham erop en voilà: ready to make a tosti!

Idee 3: Tosti pindapsta-banaan-cacao nibs
Besmeer een boterham met pindapasta. Snijd een (halve) banaan in plakjes en verdeel deze op de besmeerde boterham. Nog wat cacao nibs er over, boterham erop en maak klaar als tosti!

Eet smakelijk!

Nog meer ideeën voor een zoete tosti? Let me know!

11 Comments

Dominique mei 22, 2016 at 14:42

Pindapasta en banaan omggg!

Antwoord
Marit mei 23, 2016 at 08:33

Jaaaaa yum!

Antwoord
Maaike mei 22, 2016 at 16:19

Lekker! Hier ging vanochtend brood in t tosti ijzer met crunchy pindakaas (die van myproteine, super lekker!), vegan chocopasta en een banaan. Kopje koffie, krantje en t was een heerlijke start van een lazy sunday 🙂

Antwoord
Marit mei 23, 2016 at 08:32

oh gosh wat heerlijk! Pindakaas en chocopasta, een nog betere combi! Ga ik onthouden 😀

Antwoord
Fleur mei 22, 2016 at 20:44

CreAmcheese halvajam! Net een cheesecake 😉

Antwoord
Marit mei 23, 2016 at 08:32

woooooow goed idee, ga ik zeker proberen, thanks!

Antwoord
Pien van der Woning mei 23, 2016 at 20:10

Oh oh ohh!! Zó lekker!!?? En als je bij de laatste met pindakaas/banaan/cacaonibs nog een snufje kaneel erbij op doet, ben je in een foodHEAVEN geloof me?. Super leuke blog! Ga meteen van slag dit weekend, ik maak wel een fotootje? (@alapienn).

Antwoord
Marit mei 23, 2016 at 21:38

KANEEL! Past overal bij, yum!

Antwoord
Gwen september 21, 2016 at 22:01

Ziet er allemaal zo lekker uit. De hele blog trouwens. Een probleem gezond eten is zo duur.. Altijd als iets gezonds wil maken ben ik het dubbele kwijt. Heb je tips?

Antwoord
Pam november 18, 2016 at 10:25

Ik eet vaak 2 echt bruine boterhammen en die besmeer ik met stroop en dan snij ik een peer leg die erop (ik gebruik vaak een peer die net ruip is dus niet te zacht) dan nog beetje kaneel erover heen en onder het tosti apparaat! Moet je echt proberen is net iets lekkerder dan appel vind ik zelf

Antwoord
Marit november 22, 2016 at 14:12

Oei, klinkt goed!!! Bedankt voor de tip!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram