FoodSportenTips

10 motivatie tips

geschreven door Marit maart 31, 2015 4 Comments
blog foto

Man o man, dit is toch geen weer? Het is bijna april en ik heb nog steeds mijn handschoenen aan. Vandaag word ik bijna weggewaaid en dit werkt voor mij gewoon niet motiverend. Ik wil korte-broeken-weer. Ik wil laten zien waar ik voor train! Ik wil shirtjes en slippers aan… zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben ZO geen wintermens, had ik dat al eens gezegd?!

Dus ik kan wel wat motivatie gebruiken! Want met dit weer eet ik maar veel te graag een reep Tony’s chocolade op met een bak B&J er achteraan. Niet omdat ik ijs ter verkoeling nodig heb, maar als troost. Winterjassenweer, pfuh.

10 tips voor de motivatie om te blijven sporten en gezond te eten:

1. Blijf het een gewoonte houden. Dus breng regelmaat in je sport en eetmomenten. Laat je niet kisten door dit winterse weer. (Oké af en toe een warme chocomel op de bank in plaats van in het squatrek te staan, mag best!)
2. Hou het leuk voor jezelf. Wissel met oefeningen, setjes en herhalingen. Doe eens mee met een groepsles en trek straks met het mooie weer de skeelers aan!
3. Motiveer en stimuleer je omgeving. Vertel vooral over hoe leuk het wel niet is om te sporten en gezond te eten. Hierdoor motiveer je jezelf ook weer.
4. Denk toch maar aan die bikini en korte broek. Ooit zal het zomer worden en mag je hierin verschijnen. Show them some legs!
5. Wees niet te streng voor jezelf. Van die eetbui kom je heus niet gelijk aan en is je hele ‘fit bodies are made in the winter’ niet verpest.
6. Wissel wat vaker af met je maaltijden. Maak eens van je ontbijt je lunch en andersom. Bereid je havermout eens anders, bijvoorbeeld met zomerfruit! En ga vooral lekker aan de slag in de keuken met bakken!
7. Zorg er voor dat je voldoende slaap hebt. Het is best stormig weer opeens, de tijd is een uur vooruit gegaan. Da’s even wennen. Probeer vroeg naar bed te gaan, zodat je in de ochtend uitgerust wakker wordt en zin hebt in de dag! Doordat je uitgerust bent heb je én meer energie én minder zin om te snoepen!
8. Nog geen sportmaatje? Zoek die! Het is onwijs leuk en werkt motiverend om samen te sporten en aan doelen te werken!
9. MUSIC! Nieuwe muziek kan zorgen voor een BOOOOST!
10. Hou je doelen realistisch. Je kunt niet van de één op andere dag je doelen behalen. Daar is discipline voor nodig en het gaat niet altijd zo snel als je wilt. Weet dat.

SPORT&EETSE!

4 Comments

Nathalie maart 31, 2015 at 17:09

Fijne tips!! Ik moet vooral werken aan het krijgen van genoeg slaap, vreemd genoeg ben ik iedere ochtend erg vroeg wakker.. Terwijl ik niet aan die 8 uur per nacht kom!

Antwoord
Marit april 1, 2015 at 17:46

Proberen eerder naar bed te gaan! Elke dag iets eerder, helpt echt!

Antwoord
Myrna april 1, 2015 at 23:43

Als je het echter niet meer vol houd in het koude kikkerlandje mag je best even komen opwarmen in Australië! Al moet je hier juist voor je sportmomenten rekening houden met de hitte overdag. (Sorry! 😉 )

Antwoord
Marit april 2, 2015 at 14:05

Heel vervelend inderdaad 😉 JALOERS!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram