DinerFood

Wrap-lasagne

geschreven door Marit maart 17, 2015 7 Comments

Dit idee is ter plekke in de supermarkt bedacht. Het plan was gewoon wraps, maar we hadden wel zin in nét iets anders: dus bedachten we wrap-lasagne. Lasgane, maar een beetje anders, want er zitten geen lasagnebladen in, maar wraps!

Nodig (voor 3 personen):
– 3 (meergranen) wraps
– 300 gram rundergehakt
– 400 gram mexicaanse roerbakmix (lekker makkelijk)
– 1 ui
– geraspte kaas
– 20 gram crème fraîche
– 1/2 rijpe avocado
– citroensap, peper & zout

Eventueel: (het is al heel lekker, maar het kan mega lekker)
– chillisaus
– ijsbergsla met cherrytomaatjes
– paar chippies voor de crisp

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de gehakt in een pan, zonder olie. Als het klaar is giet je het vet er wat uit.
Doe de groente mix er bij en bak nog een paar minuutjes mee.
Pak een ovenschaal ongeveer zo groot als een wrap en leg als bodem één wrap erin. (Ik sneed de randjes eraf zodat ‘ie paste) Smeer er wat crème fraîche over heen. Bedek dit met een laag gehakt&groente mix. Strooi hier wat kaas overheen. En dat nog een laag (wrap, crème fraîche, gehakt en groente mix, kaas). Doe daar nog een wrap overheen en daar nog wat kaas en ui over. Doe de ovenschaal in de oven en laat staan voor ongeveer 6 minuten op 180 graden.
Ondertussen kun je een halve avacado in een bakje prakken en hier peper, zout, ewrap lasagnen klein beetje sap van citroen aan toevoegen. En daar is je zelfgemaakte guacamole, yum!
Bekijk de bovenkant, als die nog niet bruin is, kan ‘ie er nog even in.

Ik deed er nog wat ijsbergsla met cherrytomaatjes als salade bij, goot er een klein beetje chillisaus overheen en brak wat chippies erover voor de crisp.

Voedingswaarden voor één persoon: (als je 3 porties haalt uit de ovenschaal)
Kcal = 492
Koolhydraten = 38 gram
Vetten = 24 (hoog door avocado/goede vetten)
Eiwitten =30 gram

Dit is zonder de eventuele ingrediënten gerekend.
Je kunt ‘m vinden op my fitnesspal onder Fit with Marit – wrap lasagne.

Eet smakelijk!

 

Mijn andere blogs

7 Comments

Laura maart 17, 2015 at 15:51

Ziet er echt mega lekker uit! Snel keertje maken

Antwoord
Marit maart 17, 2015 at 15:57

Eet smakelijk alvast 😉

Antwoord
Hester maart 31, 2015 at 10:12

Ik wil deze vanavond maken, heb je er ook een pepertje ofzo
door gedaan anders lijkt het me redelijk flauw of valt dat mee?

Antwoord
Hester maart 31, 2015 at 10:14

Sorry zie het al staan, chilisaus erover!

Antwoord
Marit maart 31, 2015 at 11:30

Eet smakelijk 😉

Antwoord
Simone april 29, 2015 at 15:11

Dit is heerlijk! Aanrader!

Antwoord
Marit mei 6, 2015 at 11:20

Dankje!

Antwoord

Laat een comment achter