Eensch geen vleesch, maar wel zin in pizza! Dus maakte ik deze vegetarische pizza wraps. Je leest het goed, de bodem was een wrap! Dat heb je vast al eens op andere blogs voorbij zien komen. Maar ooit deze verrassend lekkere combi al geprobeerd? Artisjok, geitenkaas en hummus. Aanrader! Ik at samen met twee vriendinnen, we aten alle drie twee pizza’s. De benodigdheden zijn voor drie personen, maar kunnen ook verdeeld worden over 4 personen!
Nodig (voor 3 personen):
– Meergranen wraps
– Blik artisjok (zie foto)
– Naturel geitenkaas
– Bakje pikante hummus
– Rode ui, paprika, rucola, peper & zout
Doen:
Besmeer iedere wrap met 33 gram hummus (1/6e van een bakje), bestrooi met 45 gram geitenkaas (1 plakje), en snijd één artisjok en stukjes (40 gram) en ook deze er op. Daarna nog wat rode ui, rode paprika, peper en zout. In de oven voor zo’n 8 minuutjes! En daarna nog wat rucola erover heen. (Wij maakten er drie tegelijk, deden deze in de oven, maakten de volgende drie, aten de eerste drie terwijl de laatste drie in de oven zaten en waren klaar toen de laatste drie ook klaar waren, SNAP JE ‘M?! Logisch!)
Per wrap zijn de voedingswaarden:
Kcal = 300
Koolhydraten = 28 gram
Eiwitten = 9 gram
Vetten = 15 gram
Bon apetittttt!
5 Comments
Super lekker idee! Ga denk ik voor een versie met tonijn. Nog tips voor alternatieven voor geitenkaas?
Dan zou ik in plaats van geitenkaas tonijn doen! Of je kunt kiezen voor normale kaas/meer groenten.
Dit klinkt erg lekker. Hoe hoog heb je de oven gezet?
180 graden!
[…] Het was helemaal niet de bedoeling om van deze lunch een recept te maken want ik werkte met kliekjes, maar het is goed uitgepakt, zeker een tip! Ik at het als lunch, maar dit is ook heerlijk (en snel!) als avondeten. Een vegatarische variant vind je hier. […]