DinerFoodLunch

Recept voor een winterse salade

geschreven door Marit december 22, 2015 0 comments

Kerst komt steeds dichterbij, zo ook het lekkere eten. Ook jouw tafel zal straks vast vol staan met allerlei lekkers. Omdat er vast al genoeg lekkere dingen op de planning staan, heb ik een recept voor jou die heerlijk is om als bijgerecht op tafel te zetten. Licht, gezond, vegetarisch en winters! Ik at deze salade als lunch, maar deze is dus ook heerlijk voor bij het kerstdiner of op andere momenten. Komt ‘ie:

Nodig (voor 2 personen):
– 150 gram boerenkool
– 125 gram honing geitenkaas (pakje bij de appie)
– blik linzen 400 gram
– 2 kleine peren of 1 grote peer
– cherry tomaatjes
– handje walnoten of pijnboompitten
– kaneel

Doen:
Verwarm de linzen in een steelpannetje (hoeft niet te koken).
Verhit wat olie in een wokpan en wok hierin de boerenkool, een paar minuten. Verdeel de boerenkool over twee borden (als je met meer personen eet, kun je alles in een salade bak doen en mixen als het klaar is). Snijd de peer in schijfjes en bak deze in een pan samen met wat kaneel erover. Laat de linzen uitlekken en verdeel deze over de twee borden. Snijd de cherry tomaatjes doormidden en verdeel samen met de peer over de salade. Om het af te maken de geitenkaas en walnoten (of pijnboompitten) besprenkelen over de salades en aanvallen maar! Het lekkerste is om de salade direct te eten, zodat de geitenkaas en peer heerlijk samen smelten!

Eet smakelijk!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram