DinerFoodLunch

Zomerse salade met mango en geitenkaas

geschreven door Marit mei 3, 2016 0 comments

Het zonnetje begint steeds vaker en warmer te schijnen, oh wat is dat fijn! En het wordt alleen nog maar beter, yes! Met die langere en warmere dagen heb ik ook meer trek in een salade. De combinatie van geitenkaas en mango blijft heerlijk, dus bij deze een recept voor jou! Leuk om mee te nemen voor een picknick, lekker om op te eten op het balkon en licht voor een avondje sporten. De voedingswaarden staan onder het recept.

Nodig (voor 4 personen):
– 200 gram quinoa (of couscous)
– 125 gram naturel geitenkaas (geitenkaas honing kan ook)
– 1 verse mango
– 80 gram rozijnen of dadels in stukjes
– 1 courgette
– rucola
– 1 rode paprika
– 40 gram pijnboompitten

Doen:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in schijfjes, leg deze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olie en wat kruiden (peper en zout).
2. Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat.
3. Schil de mango en snijd deze in stukjes. Doe dit ook met de paprika.
4. Leg op vier borden wat rucola als bodem neer.
5. Als de courgette en quinoa klaar zijn verdeel je dit over de vier borden.
6. Verdeel dan de rest over de borden: de mango, geitenkaas, de paprika, rozijnen en de pijnboompitten.
7. Wil je het wat zoeter? Voeg dan nog wat honing toe.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:
Kcal = 439
Koolhydraten = 58 gram
Eiwitten = 14 gram
Vetten = 10 gram

salade met mango en geitenkaasbehind the scenes
Zo gaat dat dus, behind the scenes haha! 😉

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram