FoodTussendoortjes

Havermout-banaan energie repen

geschreven door Marit januari 24, 2017 8 Comments

Het blijft één van mijn favoriete tussendoortjes: havermout-banaan repen. Het is zo easy om te maken en een onwijze energiebom! Een heerlijk en gezond tussendoortje, voor bij de koffie, als je nog een paar uurtjes wilt knallen op werk en ook een zeer geschikte pre-work out!

Nodig:
– 3 bananen (240 gram)
– 200 gram havermout
– 25 gram honing
– 50 gram rozijnen
– 35 gram pure chocolade (72%)
– 2 theelepels kaneel (en 2 theelepels speculaaskruiden als je dat hebt)

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bananen in een bak en prak deze, dit gaat makkelijk met een staafmixer. Doe hierbij de havermout, de kaneel en de honing en mix dit met de staafmixer. Het kan ook in de blender, maar dit wordt een plakkerige bende. Roer de rozijnen er doorheen. Leg de helft van het beslag op een snijplank en druk dit plak met een lepel of een groot mes. Hieruit kun je repen snijden. Doe dit ook met de andere helft. Ik haalde hier 12 repen (zo groot als op de foto) uit. Leg de repen op bakpapier en doe dit in de oven voor 15  minuten op 180 graden.
Breng een pannetje met water aan de kook en leg een bakje met de chocolade hier boven op, zodat het gaat smelten. Als de repen klaar zijn, verdeel je de chocolade over de repen. Eventueel nog wat nootjes en kokosrasp erover heen en klaar is het! De repen kun je (goed ingepakt in folie) zeker wel 3/4 dagen bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per reep:
Kcal = 122
Koolhydraten = 19,1 gram
Eiwitten = 2,8 gram
Vetten = 2,6 gram

8 Comments

Marloes januari 24, 2017 at 15:21

Nice! Die ga ik proberen! Ik heb vorige week ook je “eiwitrijke wortelcake” gemaakt en die was ook erg lekker en makkelijk!

Antwoord
Marit januari 24, 2017 at 17:32

Yay, leuk! Geniet ervan!

Antwoord
Annette februari 1, 2017 at 15:15

Gisteren gemaakt en wat zijn ze lekker! Dankjewel voor het recept.

Antwoord
Marit februari 2, 2017 at 15:37

Leuk om te horen, geniet ervan!

Antwoord
Bo februari 4, 2018 at 21:13

Heb je ideeën wat je als alternatief kan gebruiken voor chocola? Ik mag dat niet wegens allergie

Antwoord
Marit februari 6, 2018 at 12:03

De repen kunnen ook zonder chocolade. Of je kijkt naar een ander recept! Ik heb geen idee wat je als alternatief kunt gebruiken.

Antwoord
Dorien Van Heupen september 13, 2018 at 23:14

Hoi Marit! Kan je deze ook bewaren in de vriezer??

Antwoord
Marit september 18, 2018 at 09:29

Hoi Dorien! Ik heb het zelf wel gedaan en dat beviel prima! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram