FoodTussendoortjes

Recept: eiwitrijke pindakaas koekjes

geschreven door Marit januari 28, 2016 9 Comments

DIT IS LEKKER! Een echte aanrader! Pindakaaskoekjes!!! Makkelijk om te maken, gunstige voedingswaarden (check hieronder) en heerlijk als tussendoortje. Ook leuk om te maken voor anderen, zo kun je laten zien dat gezond ook lekker kan zijn. In dit recept heb zijn de kikkererwten het hoofd ingrediënt, gezond, zonder gekke toevoegingen en blijkbaar heerlijk passend! Ik gebruikte het al eens eerder in een cake-recept, maar ook dit pakte goed uit!

Nodig:
– blik kikkererwten 400 gram (265 gram uitgelekt)
– 2 eetlepels powerbutter (50 gram) (notenpasta, kan ook pindakaas/pindapasta),
– 2 scoops peanutbutter eiwitpoeder (56 gram)
– 2 eetlepels speltmeel (20 gram)
– theelepel bakpoeder
– 20 gram pure chocolade 72% (ik gebruikte deze)
– 150 ml water

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en doe deze in de blender (staafmixer kan ook!). Voeg hierbij de notenpasta, eiwitpoeder, speltmeel en bakpoeder bij. Daarna het water erover heen en blenden maar! Zorg ervoor dat de blender goed blijft mengen (soms even stoppen en roeren). Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Schep met een lepel steeds bolletjes uit de blender en leg deze op het bakpapier, probeer er een koekrondje van te maken. Bij mij kwamen er achttien koekjes uit (voedingswaarden hieronder gaan per koekje). Daarna breek je de  chocolade in kleine stukjes en verdeel het erover heen. Voor 20 minuten in de oven op 180 graden.

Vers het lekkerst. Het liefst alle achttien tegelijk 😉

Voedingswaarden (per koekje):
Kcal = 55
Koolhydraten = 4,2 gram
Eiwitten = 4,1 gram
Vetten = 2,4 gram

9 Comments

Sanne januari 28, 2016 at 16:56

Oeh, bij mij zitten ze nu in de oven! Ik ben benieuwd. ?

Antwoord
Marit januari 30, 2016 at 21:28

En!? Enjoy!

Antwoord
Suzan januari 29, 2016 at 15:00

Hoi Marit! Lijkt me heerlijk als ontbijt, lunch, tussendoortje en zo kan ik wel even doorgaan ; ).
Maar waar zou ik de eiwotpoeder door kunnen vervangen? Groetjes Suzan

Antwoord
Marit januari 30, 2016 at 21:28

Hi Suzan, haha! In dit recept is de eiwitpoeder (met smaak) wel een belangrijk element, ik zou dit recept dan ook niet zo snel zonder proberen. Sorry! Misschien kun je eens kijken naar mijn havermoutkoekjes en daar pindakaas aan toevoegen? Succes 🙂

Antwoord
Lidwien februari 2, 2016 at 16:00

Ik heb ze net gemaakt, maar dan wel met vanille eiwitpoeder.. Alsnog heeeeeerlijk! Mjammie. Een nadeel, ik eet er alleen meteen teveel haha!

Antwoord
Pasquale mei 24, 2016 at 11:37

Hi Marit. Superlekker deze koekjes! Na het afkoelen zijn ze bij mij echter niet echt knapperig. Mijn koekjes worden altijd weer zacht, ookal bak ik ze iets langer.. 🙁 Heb je nog tips? Thx!

Antwoord
Marit mei 24, 2016 at 11:40

Deze koekjes worden inderdaad niet knapperig, dat lukt niet 😉 Dus dat is ook niet de bedoeling haha! Net zo lekker 😀

Antwoord
Floor januari 15, 2017 at 22:07

Ze zitten in de oven 🙂 In de koelkast bewaren neem ik aan?

Antwoord
Marit januari 15, 2017 at 22:38

Yay! Jazeker. Geniet ervan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram