FoodOntbijtTussendoortjes

Bananenbrood met pure chocolade

geschreven door Marit februari 11, 2015 19 Comments

Yummy! Bananenbrood, een bekend recept, ik heb er al een andere variant van op mijn blog staan, maar ik was toe aan een nieuwe.

Nodig:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gram speltmeel
– 10 dadels
– 10 walnoten
– 100 ml (amandel)melk
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels lijnzaad
– 25 gram 87% pure chocolade

Doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels een kwartiertje in kokend water. Ondertussen kun je 2 bananen (hou 1 over), 3 eieren, het meel, de bakpoeder, het melk, de lijnzaad in de blender doen. Heb je dat gedaan, doe er dan ook de geweekte dadels bij. Blend dit. (Ook even doorroeren) Als alles geblend is doe je de walnoten er in gebroken stukjes bij. De derde banaan voor de helft in kleine stukjes er doorheen. Ook de pure chcolade in kleine stukjes er doorheen. Goed door roeren en dan kun je het in een cakeblik (met bakpapier) gieten/lepelen. Als het goed is heb je nog een halve banaan over, snij die in stukjes en leg op de cake. (Ziet er leuk uit ;))
In de oven voor zo’n 40 minuten op 180 graden. (in de gaten houden). Als er een schone sate prikker uit komt issie klaar!
Even laten staan en daarna gelijk aanvallen! Want vers & warm en besmeerd met pindakaas besmeerd issie het beste!

Perfect als tussendoortje en geeft boordevol energie voor een work out! Eet smakelijk!

Laat het me weten als je het hebt gemaakt en wat je ervan vond! Vind ik leuk om te horen! Taggen mag ook!

19 Comments

Imo februari 11, 2015 at 16:01

En wat doe je met de laatste banaan? Haha, er boven op als die uit de oven komt of?

Liefssss

Antwoord
Marit februari 11, 2015 at 16:11

Scherp scherp 😉 helemaal vergeten! Aangepast! Dankjewel!

Antwoord
Imo februari 11, 2015 at 16:16

Haha! Thanks☺️

Antwoord
Marvin februari 11, 2015 at 16:47

Ziet er lekker uit! Maak zelf wel eens bananenbrood, maar nog nooit met chocolade! Toch maar eens proberen 🙂

Antwoord
Denise februari 12, 2015 at 20:42

Deze variant klinkt lekker! Ik heb het nu een keer geprobeerd, maar dat was niet de beste. Heb nu havermout/banaan muffins in de oven :D.

Antwoord
Kim februari 13, 2015 at 10:06

Hmmmm ziet er lekker uit!! Maar waar blijven de bananen in het recept? Het is tenslotte bananenbrood

Antwoord
Marit februari 13, 2015 at 10:50

Hoe bedoel je? Staat er gewoon tussen toch?;)

Antwoord
Hilda februari 20, 2015 at 15:07

Hij staat in de oven, spannend! Ik maak regelmatig bananenbrood en was nu benieuwd naar jouw versie.. Smullen!!!

Antwoord
Marit februari 20, 2015 at 16:24

Ben benieeeeuwd! Kom je snel weer hardlopen?

Antwoord
Leonie februari 26, 2015 at 09:03

Hoii, .. ik heb gisteren jou banenenbrood gemaakt, maar klopt t dat die een beetje smeuïg blijft?
Anders heb ik iets verkeerds gedaan haha..

Antwoord
Marit februari 26, 2015 at 09:31

Hey! Wat leuk dat je ‘m gemaakt hebt. Hij hoort juist niet smeuiig te zijn! Wel een beetje, maar heb je misschien te veel melk gebruikt? En te weinig bakpoeder? Jammer! Maar smaakt ‘ie wel?

Antwoord
leonie februari 26, 2015 at 18:11

Hoii! Ja hij smaakt wel lekker.. ik heb het nog nooit gehad, dus heb ook niks om mee te vergelijken! Maar dan ga ik het de volgende met iets minder melk en meer bakpoeder proberen! Bedankt voor de tip. De cheesecake ziet er ook erg lekker uit! Leuke dingen maak je!

Antwoord
Marit februari 26, 2015 at 21:10

Dankje! De cheesecake is echt een aanrader!

Antwoord
Denise maart 25, 2015 at 18:34

Hoi Marit!
Ik vroeg me af of je het speltmeel ook kan vervangen door boekweitmeel?
Groetjes!

Antwoord
Naomi april 23, 2015 at 11:42

Hey.
Ik ga hem zo gelijk maken! Maar hoe kun je hem t beste bewaren? Ik neem aan dat je niet het hele brood in een keer op eet haha…

X

Antwoord
Marit april 24, 2015 at 11:24

Wat leuk! Ik snij ‘m altijd in stukjes, verpak in folie en bewaar het in de vriezer! Eet smakelijk!

Antwoord
Banana chocolate bread | Healtholution januari 2, 2016 at 00:19

[…] basic is in my opinion just good on itself. I saw a picture of a finished bananabread of “Fit with Marit“. Before baking, she had put slices of banana on top. That gives a nice look of your bread, […]

Antwoord
Romana januari 30, 2016 at 15:16

Vanmorgen deze bananenbrood gemaakt en hij is heeeerlijk. ??

Antwoord
Marit januari 30, 2016 at 21:26

Wat leuk om te horen, enjoy!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram