FoodLunchOntbijtTussendoortjes

Bananenbrood met chocolade proteïne + winnaars #fitwithmarit50

geschreven door Marit april 9, 2016 8 Comments

Er zijn al zoveel varianten op de bananenbrood, maar ook deze kan ik weer toevoegen aan het lijstje: Bananenbrood met chocolade proteïne. Zo gemaakt, smaakt heerlijk (vooral met een laag pindapasta) en is erg makkelijk om mee te nemen als tussendoortje.

Nodig:
– 3 (overrijpe) bananen
– 150 gram speltmeel
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 scoops (56 gram) chocolade eiwitpoeder
– 30 gram walnoten

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe 2,5 bananen (hou halve banaan apart) in een beslagkom en pureer deze met een staafmixer. Voeg hierbij het meel, de eieren, bakpoeder en de eiwitpoeder. Mix dit tot één geheel. Breek daarna de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag heen. Leg een bakpapier in een cakeblik en giet het beslag hierin. Als laatste snijd je de halve banaan in stukjes en leg je deze op de bovenkant. Zet in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen, in 10 stukken snijden en aanvallen maar! Vers en warm het lekkerst, vooral met een laagje pindapasta.

Laat je me weten hoe het smaakte?

Voedingswaarden (per plak):
Kcal = 136,9 gram
Koolhydraten = 17,9 gram
Eiwitten = 7,7 gram
Vetten = 2 gram

_____________________

En dan natuurlijk niet te vergeten… de winnaars van de #fitwithmarit50.
Echt suuuuuper tof dat jullie mee deden, ik heb echt genoten van jullie foto’s, filmpjes en teksten. Blijf vooral zo doorgaan en diegene die een pakket van Body&Fitshop hebben gewonnen zijn…
1. Sabine
2. Elisa wel delen met Esther Elisa 😉
3. Jackie
4. Nadine
5. Lisa

Gefeliciteerd!!! Willen jullie mij via deze link een mailtje sturen met je naam en je adresgegevens.

Bedankt dat jullie meededen!

Een fijne zaterdag.

8 Comments

Jackie april 9, 2016 at 10:37

Jeeej bedankt dat ik heb gewonnen, super tof! Ik heb je een berichtje gestuurd, heb je die gehad? Er ging namelijk iets mis, dus weet het niet zeker.

Ik wil echt weer een keer bananenbrood maken, maar daarvoor moet ik eerst een bakvorm kopen oeps haha. Nadeel als je niet meer thuis woont.

Antwoord
Marit april 9, 2016 at 18:09

Ik heb je mail ontvangen, het pakketje wordt volgende week naar je opgestuurd. Gefeliciteerd!
Bakvorm kun je zo kopen bij de supermarkt, doen! Heb je alleen maar profijt van.

Antwoord
zonderzooi april 10, 2016 at 21:40

Ziet er weer lekker uit Marit en zo simpel ook! Toevallig net ook een lekker baksel uit de oven gehaald en toen dacht ik ineens aan deze foto. Dus even geproefd met een dikke laag pindakaas eroverheen en dat is nóg lekkerder!

Antwoord
Marit april 11, 2016 at 12:40

YUMMMMM!

Antwoord
Lisa april 11, 2016 at 09:53

Zo simpel maar zo lekker!

Wel vraag ik me af of de eiwitten van de proteinepoeder bij zon hoge temperaturen niet verloren gaan? Weet jij daar meer over?

Antwoord
Marit april 11, 2016 at 12:40

Klopt! Goede vraag.. ik weet daar zelf ook het fijne niet over, dus durf dat niet te zeggen.

Antwoord
Dominique april 11, 2016 at 18:28

Ha Marit, hoeveel vezels zitten er per plak in dit bananenbrood?

Groetjes,
Dominique

Antwoord
Marit april 12, 2016 at 09:49

Hi Dominique, goede vraag, maar zelf heb ik dat niet uitgerekend… op wat voor manier reken jij dat meestal uit? Misschien heb ik er wat aan 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram