FoodTussendoortjes

Raw cheesecake

geschreven door Marit augustus 23, 2014 2 Comments

Net zoals ik ook gek op cheesecake? Als ik ergens cheesecake zie staan tussen de taartjes dan MOET ik die proberen! Maar het is niet de gezondste keuze….

MAAR! Nu kwam ik op instagram bij mijn stadsgenootje, healthygroningen, een recept tegen voor raw cheesecake! Chocolade, koekjes en taartjes zijn niet veilig in haar buurt, dus bedenkt ze vaak vervangende recepten met gezondere ingrediënten! Klik hier voor haar instagram met nog meer lekkere en guilt free recepten!

Recept raw strawberry cheesecake:
Voor de bodem:
– 250 gram gemixte noten (het kunnen eigenlijk alle noten zijn, net wat je in huis hebt)
– 10-15 medjool dadels (of ongeveer 25 gewone dadels)
– 1 eetlepel pindakaas

Mix al de ingrediënten in de blender totdat je een plakker geheel krijgt. Is het te droog, voeg dan wat dadels of pindakaas toe. Is het mengsel te nat, voeg dan wat meer noten toe. Doe dit mengsel vervolgens in een bakvorm. Je kunt hiervoor goed een brownie bakvorm gebruiken.

Voor de vulling:
-250 gram aardbeien
– 250 gram cashewnoten (zorg dat de cashewnoten een nachtje in water hebben gestaan)
– Honing of agave siroop

Mix al de ingrediënten in de blender en doe het vervolgens bovenop de bodem.

Zet de bakvorm voor ongeveer 1-2 uur in de vriezer en genieten maar! Je kunt dit het beste bewaren in de vriezer/koelkast.

Klinkt niet hemels? Goddelijk? Delicious yummy lekker heerlijk? JA JA JA!
Ik ga ‘m direct uitproberen zodra ik weer een vriezer heb! (ja ik leef zonder vriezer, ver-schrik-ke-lijk!)

2 Comments

Kelly augustus 23, 2014 at 13:25

Klinkt zoooo lekker!! Je mag mijn vriezer wel gebruiken?! 😉

Xk

Antwoord
Florine september 28, 2014 at 13:24

Hooi,

Heb je ook een vervanging voor pindakaas? Eet het nooit behalve de bio jori pindakaas. En ik hou sowieso niet heel erg van pindakaas in recepten.

Maar verder een top recept!!

X

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram