Fat with MaritFoodTussendoortjes

Nutella cheesecake met een bodem van pepernoten

geschreven door Marit november 8, 2015 17 Comments

Afgelopen dinsdag was ik jarig en daarom wilde ik mijn lekkerste taart ooit maken. Meestal ging ik voor monchou, deze keer wilde ik iets mijn favoriete combi: pepernoten, chocolade en cheesecake. Zo kwam ik terecht bij de Nutella cheesecake met een bodem van pepernoten. FOOD HEAVEN. Echt. Zo. Lekka. Voor jou een ultieme tip om te maken voor jouw verjaardag, voor Sinterklaas of eh…. voor een ander moment. Want deze moet je gewoon eens proberen! En intens van genieten.

Nodig:
– 200 gram kruidnotenchocolade cheesecake
– 80 gram boter
– 400 gram roomkaas
– 200 gram nutella
– 50 gram suiker
– 30 gram cacao
– 2 eieren

Doen:
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Voor de bodem: doe de pepernoten in een keukenmachine en zet deze aan zodat ze verkruimelen. De boter laten smelten en deze samen voegen met de pepernoot kruimels. Keukenmachine aan en voilà de bodem is klaar. Bekleed een taartvorm (24 cm) met bakpapier en vet de rand in met wat boter. Doe de pepernotenbodem in de taartvorm en druk aan met een lepel tot het verdeeld plat is.
Voor de vulling: doe de roomkaas, nutella, suiker en cacao in een beslagkom en mix dit tot één geheel. Doe er dan de twee eieren bij en mix nog een keer.
Giet de vulling over de bodem heen en zet de taartvorm in de oven(140 graden) voor 30 minuten. Haal het er na 25 minuten uit en laas het even afkoelen. Na een half uurtje in de koelkast zetten en zeker nog wat uurtjes (of een nachtje) laten opstijven.
Voordat je de taart serveert kun je als topping nog wat (chocolade)pepernoten gebruiken. Ook smaken frambozen er lekker fris bij.

En nu: genieten, genieten, genieten!

Laat je het me weten als jij ‘m hebt gemaakt? Ik ben benieuwd!

17 Comments

Lienke november 8, 2015 at 18:40

Wauw, ook nog zo weinig ingrediënten. Wat tof! Deze ga ik echt maken voor mijn familie in december. Hoe leuk!

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:25

Heel leuk!

Antwoord
Joyce november 8, 2015 at 23:04

Ik kan alleen maar zeggen: OMG! Moet de lekkerste verjaardagstaart ooit zijn haha!

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:24

Ik kan alleen maar antwoorden: dat was het. Echt. Yum!

Antwoord
Marvin november 9, 2015 at 10:09

Ah ziet er lekker uit! Vooral de chocolade pepernoten bovenop, daar ben ik echt aan verslaafd 🙂

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:24

Je bent niet de enige…… haha!

Antwoord
Anne november 12, 2015 at 13:13

Hoi Marit! Welke roomkaas heb je gebruikt? Wij hebben begin december kerstfeestje met de collega’s en wil ‘m graag een keer uittesten voordat ik hem voor anderen maak 😉 Bedankt ! x

Antwoord
Marit november 12, 2015 at 14:32

Hi Anne, wat leuk dat je dat dit recept gaat maken… of nouja… vooral heeeel erg lekker 😉 Ik heb naturel roomkaas gebruikt. Kan van philadeplhia, maar appie had bijv ook huismerk, wat goedkoper. Beide prima! Wel even een fotootje showen he. Veel plezier iig!

Antwoord
Roxanne november 17, 2015 at 19:34

Kan t ook met duo penotti denk je?

Antwoord
Marit november 17, 2015 at 21:35

Vast wel! Proberen! 😉

Antwoord
Hanneke november 25, 2015 at 20:05

Lijkt me heerlijk! heb je nou over de bovenkant nog vloeibare chocolade gedaan en daarop frambozen en chocoladekruidnoten of lijkt dat maar zo?

Antwoord
Marit november 27, 2015 at 11:01

Hanneke, het is ook heerlijk, een must try! En nee dat lijkt denk ik maar zo? Het is geen vloeibare chocolade! Het is denk ik de nutella die in de cheesecake zit. Veel bak en eet plezier!

Antwoord
Hoe ik een PR liep tijdens een barre halve marathon - Running Wiebel, the road to... december 2, 2015 at 12:28

[…] naar uit kijken als we de wedstrijd gelopen hadden. Recept is overigens hier te vinden –> https://www.fitwithmarit.nl/food/nutella-cheesecake-met-een-bodem-van-pepernoten/. Na een relaxt avondje tv kijken zijn we op tijd naar bed gegaan want we wilden zondag op tijd […]

Antwoord
Aviva januari 7, 2016 at 10:03

Hai Marit!
Ik wil deze taart gaan maken, maar de pepernoten zijn natuurlijk al uit de winkels.. Denk je dat het met bijvoorbeeld speculaas of bastogne net zo lekker wordt?

Antwoord
Marit januari 7, 2016 at 12:37

JAAA ZEKER!!! Bastogne koeken is een hele goede optie! Sowieso doen 😉

Antwoord
Heleen april 25, 2016 at 22:01

Die van mij staat nu in de oven, heb Duo Penotti? ruikt heerlijk, ook pepernoten had ik niet dus heb chocolat chips koekjes gebruikt

Antwoord
Marit april 29, 2016 at 08:08

Ohhhhh klinkt ook heeeeel goed!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram