FoodLunchOntbijt

Mugcake

geschreven door Marit juni 24, 2014 17 Comments

Al eens van gehoord? Ik had er al een paar keer van gehoord, maar ‘durfde’ het nog niet uit te proberen. Tot de dag voordat ik naar Azië vertrok in Maart. Oei, had ik niet moeten doen, ik was direct verkocht. Zo lekker en makkelijk! Gelijk het recept aan mijn zusje vertelt en die heeft elke dag dat ik in Azië zat, mugcake gegeten. Niet dat ik het nu heb gemist heb in Azië hoor, het heerlijke fruit en de curry’s maakte het daar meer dan goed.
Goed… terug bij de mugcake, mijn recept.

Ingrediënten:
– 5 lepels havermout
– 1 banaan
– 1 ei
– Kaneel
– Honing

Prak de banaan, havermout en ei (rauw) erbij, mixen en dan nog wat honing en kaneel toevoegen. Dit 2 minuutjes in de magnetron en het bakje omkeren op een bord. Ik vind het dan erg lekker om nog wat zuivel (griekse yoghurt/kwark) toe te voegen (want koud met warm is goddelijk) samen met alles wat ik lekker vind. Denk aan: kokosrasp, pure chocolade, pindakaas, noten, rozijnen, fruit etc.

Laat me weten wat je ervan vond of maak een foto en tag me!

17 Comments

Kim juni 24, 2014 at 13:26

Klinkt heerlijk! Ik lust alleen geen banaan, tips waarmee je dit kan vervangen of is het niet eens per se nodig?

Antwoord
Marit juni 26, 2014 at 10:06

Lust je geen banaan!? Da’s juist zo makkelijk 😉 Ik heb het eens zonder geprobeerd, maar daar wordt het keihard van… Bij mijn reacties op de mugcake foto op instagram staat een recept van een meisje die geen banaan gebruikt! Die wil ik binnenkort ook proberen 🙂

Antwoord
Lian juni 25, 2014 at 21:17

Klinkt goed! 😀 Snel eens proberen.

Antwoord
Denise juni 25, 2014 at 21:39

Kan dit gewoon op de magnetronstand? Of moet ie op een bepaald soort graden? Wil dit graag een keer proberen.

Antwoord
Marit juni 26, 2014 at 10:05

Ja, ik heb niets anders ingesteld ofzo, gewoon 2 minuutjes in de magnetron!

Antwoord
Joëlle juni 28, 2014 at 13:27

En als je geen magnetron hebt? 🙂

Antwoord
Marit juni 29, 2014 at 12:07

Dan gaat het wat lastiger idd 😉 Maar je kunt van deze ingrediënten ook heel goed pannekoekjes maken! Dit recept he ik ook mijn blog staan!

Antwoord
Britt juni 29, 2014 at 23:58

Wat een heerlijk en makkelijk recept! Hoeveel calorieën bevat het ongeveer?

Antwoord
Paulienn juli 14, 2014 at 12:27

Hee Marit, Leuk receptje 🙂 Wordt het ei wel gaar in de magnetron? Is het dan niet nog rauw ?

Ga het dat zeker proberen !

Danku alvast 🙂

Antwoord
Marit juli 17, 2014 at 18:33

Nee hoor, ik weet niet wat de magnetron doet, maar het ei is niet meer rauw haha!

Antwoord
Iris juli 24, 2014 at 07:50

Oeeeeh lang gewacht om het uit te proberen, maar ben nu meteen verkocht!
Idd heerlijk dat warme met de koude Griekse yoghurt. Vult ook erg goed;-)
Top receptje (Y)

Antwoord
Marit juli 26, 2014 at 12:21

Jaaaa, super Iris! Zo makkelijk en lekker! En super na een fietsende 😉

Antwoord
Super easy and healthy, breakfast recipes with oatmeal! | Lauras Breadcrumbs oktober 15, 2014 at 06:14

[…] saved the best for last! This recipe I found recently on this website. This is seriously my new favourite breakfast. It takes a bit longer to prepare than the […]

Antwoord
Deshna mei 20, 2015 at 09:55

Hoi Marit,

Hoeveel calorieën zitten er in zo een mugcake?

Antwoord
Marit mei 21, 2015 at 15:21

Hoi Deshna, dat kan ik je niet zo vertellen, dat hangt er ook vanaf wat je erin doet, je zou dit per product kunnen uitrekenen 🙂

Antwoord
Jamie november 21, 2017 at 12:59

Hoe veel calorieen zitten er in deze mug cake? Ik eet het regelmatig als ontbijt

Antwoord
Marit november 27, 2017 at 23:37

Dat kun je zelf uitrekenen via de app My Fitnesspal, of bekijk anders onderstaand recept! 🙂
https://www.fitwithmarit.nl/food/gezonde-mugcake/

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram