DinerFoodLunch

Knolselderijsoep

geschreven door Marit oktober 27, 2014 0 comments

Dit hier boven is een knolselderij. Mooi he? Een jaar geleden leerde ik pas de knolselderij kennen. Geen idee wat je er mee kon doen, maar ik heb er een soep van gemaakt! Gewoon de makkelijkste soep die er bestaat. Die je met iedere groente zou kunnen maken (brocolli, courgette, tomaten, paprika, wortel, nooooem maar op!). Maar hoe leuk is het om met een groente te doen die je eigenlijk nooit eet? Juist! En vandaar een receptje voor deze knolselderijsoep.

 

Nodig:
– knolselderij
– ui
– knoflooksoep2
– kruidenboullion
(en een mixer of blender)

Doen:
De ui en knoflook in kleine stukjes snijden en alvast klaar leggen. De knolselderij schillen en in stukjes snijden (onderschat dit niet, dit staat gelijk aan een work out).
De ui en knoflook fruiten in een grote pan en hier later de knolselderij aantoevoegen. Beetje peper, beetje zout erbij.

Ondertussen een pan met ongeveer 1,5 liter water opzetten en aan de kook brengen. Hier kruidenboullion aan toevoegen.

soep3Als de groenten goed gebakken zijn en het water is gekookt, kun je het water bij de groenten in doen en dit nog zo’n 10 minuutjes door laten koken.
Daarna kun je me een blender de boel mixen en heb je, voilaaaaa een soepie! Heerlijk met dit weer!

 

Eet smakelijk!
soep4

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram