DinerFoodLunch

Hartige pannenkoek met hummus en avocado

geschreven door Marit juni 26, 2018 0 comments

Die pannenkoeken die geregeld op mijn bord ligt he, met een dot kwark en rood fruit erbij? Dat kun je dus ook gewoon eten, maar dan met hartig beleg. Simpel, voedzaam en lekker. Lekker voor thuis, maar kan ook mee naar school/werk als lunch.

Nodig:
– 25 gram havermout
– 1 ei, 1 eiwit
– 1/3 avocado
– hummus naar keuze (ik nam 40 gram Baba Anoesch)
– 2 stukjes zongedroogde tomaat
– 40 gram kikkererwten
– theelepel kokosolie
– evt. toppings naar keuze (zoals kiemgroenten, tomaatjes, paprika)
– kruiden (bijv. bbq en zeezout)

Doen:
Meng de havermout met het ei en eiwit, dit kan met een staafmixer of blender.
Zet het vuur aan, laat een bakpan even warm worden, kokosolie erin en laten smelten.
Doe het havermout-ei beslag hierin en bak als een pannenkoek.
Ondertussen kun je de avocado schillen en in stukjes snijden. De zongedroogde tomaat in kleine stukjes snijden en de kikkererwten laten uitlekken.
Als de pannenkoek klaar is besmeer je ‘m met de hummus en doe je de door jouw gekozen toppings erover heen. Nog wat kruiden erover en voilĂ , jouw hartige pannenkoek klaar!

Voedingswaarden (alles behalve de evt. toppings naar eigen keuze en kruiden):
Kcal = 485
Koolhydraten = 30 gram
Eiwitten = 21 gram
Vetten = 33 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram