FoodOntbijt

Gezonde mugcake

geschreven door Marit april 19, 2017 4 Comments

Één van mijn favoriete recepten, waar ik al verschillende varianten van heb gedeeld: de mugcake. Een cake in een mok. Op een gemakkelijke manier maak je ‘m verantwoord en is deze mugcake een super start van je dag. Super simpel, snel, gezond en vooral een erg lekker ontbijtje! Echt de moeite waard om eens te proberen, ik weet zeker dat je fan wordt!

Nodig:
– halve banaan (50 gram)
– 1 ei
– 20 gram havermout
– 15 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
– theelepel kaneel

+ mijn favoriete toppings:
– 150 gram magere kwark
– een blokje pure chocolade 
– aardbeien
karamel siroop
kokosrasp

Doen:
Prak de halve banaan in een mok of een klein bakje. Voeg hierbij de havermout, het eiwitpoeder en de kaneel. Doe hier ook een rauw ei bij en meng het geheel. Zet dit in de magnetron voor 2,5 minuut.
Als dat klaar is, keer je de mugcake om op een bord en klaar is jouw mugcake! Top ‘m met wat jou lekker lijkt! Ik doe er dus wat kwark en aardbeien naast en wat pure chocolade, karamelsiroop en kokosrasp overheen. Heerlijk!

Geen magnetron? Je kunt de ingrediënten ook in een klein ovenschaaltje doen. Vet deze wel in. Doe het schaaltje in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
Geen eiwitpoeder? Gebruik dan een halve eetlepel honing en wat meer banaan. 
Groente toevoegen? Probeer dan deze carrot mugcake eens!
En hierbij ook nog de blauwe bessen variant

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (alleen de mugcake):
Kcal = 270
Koolhydraten = 23 gram
Eiwitten = 22 gram
Vetten = 9 gram

Mijn andere blogs

4 Comments

fitlife_ontheway mei 22, 2017 at 10:44

Hij is echt jummie! 🙂

Antwoord
Liz november 14, 2017 at 10:41

Leuk recept!
Kun je de mugcake denk je ook in de airfryer doen?

Antwoord
Marit november 14, 2017 at 22:25

Nou… ik heb dat dus vanmorgen geprobeerd, maar dat is mij niet gelukt. Wel lees ik op het internet dat dit wel moet lukken, maar de mijne werd zwart aan de bovenkant. Geen idee wat ik fout deed, maar misschien ligt het aan mijn airfryer 😉 Je zou het kunnen proberen. Ik denk zo’n 10/12 minuten op 160 graden? In de gaten houden dus!

Antwoord
Liz november 17, 2017 at 18:09

Lees nu pas het antwoord.. maar het is gelukt! Heb het inderdaad goed in de gaten gehouden. Het blijft wel een beetje smeuïg van binnen maar dat maakt niet zo heel veel uit 🙂 ik heb hem ongeveer 8-10 minuten op 180 graden gedaan.

Antwoord

Laat een comment achter