DinerFoodLunch

Een gezonde maaltijd uit de oven

geschreven door Marit januari 8, 2018 6 Comments

In de winter heb ik veel meer behoefte aan warme maaltijden. Ook heb ik minder zin om in de keuken te staan. Daarom zat ik te denken hoe ik zo simpel mogelijk een warme, lekkere en gezonde maaltijd kon bereiden. Oplossing? Alles in de oven! De maaltijd is met groente, tempeh en peulvruchten. Veganistisch en eiwitrijk dus (check onder het recept de voedingswaarden)! Lekker voor avondeten, maar ook heerlijk tijdens de lunch! Het recept is voor twee personen. Eet je alleen? Bewaar dan de andere helft voor de volgende dag!

Nodig (voor 2 personen):
Voor in de ovenschaal:
– 400 gram bloemkool
– 1 wortel (200 gram)
– 1 rode paprika
– 1 blikje kikkererwten (130 gram uitgelekt)
– 250 gram tempeh
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olijfolie (15 ml)
– peper, zeezout en (halve tl) kerriekruiden

Na de oven erbij:
– 60 gram sojabonen
– 40 gram kerrie hummus (ik gebruik deze)
– lente ui


Doen: 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alles wat nodig is voor de ovenschaal, in de ovenschaal (joh). Doe dit in de oven voor 20 minuten, op 200 graden.
Als het klaar is verdeel je het over twee borden. Maak af met de lente ui, sojabonen en een dot hummus.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per persoon):
Kcal = 520
Koolhydraten = 33 gram
Eiwitten = 38 gram
Vetten = 25 gram

6 Comments

Christel januari 8, 2018 at 13:31

Hi Marit,
Wat superleuk dat je een veganistisch recept upload! Ik ben sinds een paar maanden wat meer vegetarisch/veganistisch aan het eten en vind het nog wel lastig om dan genoeg eiwitten binnen te krijgen, dus dit is fijne inspiratie. Vraagje, gebruik je voor dit recept tempeh die al gemarineerd/gekruid is of natural tempeh?
Groetjes,
Christel

Antwoord
Marit januari 9, 2018 at 09:08

Hey Christel,
Leuk om te horen! Ik probeer er zelf ook wat bewuster mee om te gaan, vandaar af en toe een vega(n) recept. De tempeh is naturel! Anders zou ik het erbij zetten. Je kruidt ‘m dus zelf 😉 Eet smakelijk!

Antwoord
Christèl januari 9, 2018 at 11:51

Bedankt voor je antwoord, ik ga hem snel eens proberen!

Antwoord
Ingrid januari 8, 2018 at 18:30

Dit ga ik binnenkort eens maken!! Is het naturel tempel of gekruid?

Antwoord
Marit januari 9, 2018 at 09:07

Naturel! Anders zou ik het er bij zetten. Je kruidt ‘m dus zelf! Eet smakelijk! 🙂

Antwoord
Diary – Week 15 – Monique van der Meer april 13, 2020 at 20:55

[…] Erg leuk om elkaar weer te zien! ’s Avonds eten we groenten uit de oven (geïnspireerd op dit recept) met daarbij kerrie hummus, lente ui, kiemen en een vega worstje van Garden […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram