FoodTussendoortjes

Recept voor een eiwitrijke carrotcake met pepernoten

geschreven door Marit november 19, 2015 5 Comments

Sinterklaas is eindelijk in het land. Zaterdag komt hij aan in Groningen. Voor mij is dat geen excuus dat ik in september al zo’n drie zakken chocolade pepernoten versleten heb. Wat ik dus wil zeggen, ik vind niet dat je pas pepernoten mag eten als de Sint in het land is. Nee, pepernoten zijn gewoon ontzettend lekker en ik ben heel blij dat de Body&Fitshop een eiwitrijke variant heeft gemaakt. Ze zijn niet per se direct heel erg gezond, maar wel eiwitrijker! En dat vind ik gewoon leuk.
Een paar weken wilde ik een eiwitrijke carrotcake maken, maar ik vond dat pepernoten zeker niet konden ontbreken. Ik moest het recept nog even fine-tunen, dus bij deze kan ik het recept eindelijk met jullie delen! Heerlijk als tussendoortje, maar wil jij het als ontbijt of lunch, dat kan zeker, het smaakt gewoon heerlijk, herfstig, ‘Sintierklaasig’. Check de voedingswaarden onder het recept!
Bij deze het recept voor de heerlijke, eiwitrijke worteltaart met pepernoten. Een echte aanrader! Goed verhaal, lekker kort ook. 

Nodig:
– 2 kleine winterpenen (300 gram)
– 100 gram speltmeel
– 1 zak protein pepernoten (175 gram)
– 2 scoops vanille eiwitpoeder (56 gram)
– 3 eieren
– 50 gram dadels (kan ook rozijnen)
– 300 gram magere kwark
– nog wat extra kaneel + speculaaskruiden
– theelepel bakpoeder

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

(Ik heb echt een geniaal ding gevonden bij de Blokker en snap nu pas hoe handtomado blokkerig het is en hoeveel sneller ik mijn recepten hád kunnen maken. En waarschijnlijk hoe erg ik onder een steen heb geleefd. Het is een soort keukenmachine, maar dan veel goedkoper en zonder stroom. Het gaat hier om de ‘tomado‘ en dit is geen reclame, maar wat een goed ing. Ik sneed de wortel in stukken en deed deze in de ‘tomado’ en dan aan een touwtje trekken, zo’n tien keer en voilà, de hele wortel is kapot. ZO HANDIG! Makkelijk af te wassen ook. Wel gevaarlijk
scherpe mesjes, ik spreek uit ervaring.)

Oke, en door. De wortel dus in mega kleine stukjes, zo ook de pepernoten (kapepernoten kruimelsn ook in dat ding!). Doe de wortel en pepernoten in een beslagkom en voeg hierbij toe: speltmeel, eiwitpoeder, eieren, kwark en bakpoeder. Meng dit tot een geheel (kan
gewoon met een lepel). Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan het mengsel. Nog even goed door elkaar heen. Een taartvorm (24 cm) met bakpapier bekleden en evt. de rand nog besmeren met wat (kokos)olie/boter. In e oven op 180 graden voor 30 minuten. Paar minuurtjes laten afkoelen en dan in 12 stukken snijden.
Heerlijk om warm te serveren met wat kwark.

Voedingswaarden per stuk:
Kcal = 168
Koolhydraten = 17,6 gram
Eiwitten = 12,4 gram
Vetten = 5,8 gram

EET SMAKELIJK!

eiwitrijke carrotcake met pepernoten

5 Comments

Leonie november 24, 2015 at 17:49

Ha Marit,

kun je die eiwitscoops ook door iets anders vervangen dat geen suiker bevat?

Antwoord
Marit november 25, 2015 at 14:24

Hey Leonie, je zou misschien wat honing kunnen gebruiken of dadels/rozijnen of wat meer speltmeel.

Antwoord
Hoe behoud ik mijn balans met Sintsnoep all around? - Happy Food & Moving Feet december 4, 2015 at 07:05

[…] Ook deze speculaas van Foodness ziet er yummy uit. Fit with Marit maakte dan weer onlangs een carrotcake met pepernoten, […]

Antwoord
Stefanie december 18, 2015 at 21:51

Zou een andere smaak whey ook kunnen? 🙂

Antwoord
Marit december 19, 2015 at 10:05

Ja, zou kunnen, wat jou lekker lijkt!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram