FoodTussendoortjes

Eiwitrijke cake met kruidnoten

geschreven door Marit oktober 31, 2017 13 Comments

Het is bijna november en we kunnen er niet meer omheen: de kruidnoten liggen volop in de schappen! I love it! En als echte liefhebber moest ik er natuurlijk mee aan de slag en maakte deze gezonde, eiwitrijke cake. Simpel, snel gemaakt en ook nog eens lekker! Een perfect tussendoortje dus, check de voedingswaarden onder het recept maar!

Nodig:
– 120 gram speltmeel
– 300 gram magere kwark
– 2 eieren + 1 eiwit
– 50 gram eiwitpoeder (vanille)
– 50 gram kruidnoten van B&F
– 2 theelepels kaneel + 2 theelepels koek/speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 ml water

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe in een beslagkom: de speltmeel, kwark, eieren + eiwit, eiwitpoeder, kruiden, bakpoeder en het water. Mix dit tot een beslag.
Snijd de kruidnoten in stukjes en roer deze door het beslag heen.
Giet het mengsel in een cakeblik die bekleed is met bakpapier. Zet in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Laat daarna nog even staan.
Haal de cake uit de oven en snijd in 10 plakken. Je kunt de plakken in folie wikkelen en bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je ze ongeveer vier dagen bewaren.

EET SMAKELIJK!

Voedingswaarden per plak:
Kcal = 112
Koolhydraten = 10,2 gram
Eiwitten = 11,1 gram
Vetten = 3,3 gram

13 Comments

Ilse oktober 31, 2017 at 11:12

Wowie sooo good.de kruidnoten maken
Het af met de extra bite! ? klinkt super lekker

Antwoord
Hanne oktober 31, 2017 at 11:14

Ziet er lekker uit!
Zou je het ook kunnen maken zonder eiwitpoeder? Dat heb ik namelijk niet in huis.

Antwoord
Marit oktober 31, 2017 at 13:06

Zou kunnen, maar dan valt er wel een zoete smaak weg. Je kunt dit vervangen door bijvoorbeeld wat suiker of honing, zodat het zoet is!

Antwoord
Lisa oktober 31, 2017 at 12:58

Lekkeeer, kun je dit ook maken zonder eiwitpoeder?

Antwoord
Marit oktober 31, 2017 at 13:09

Zie reactie hieronder/boven!

Antwoord
Joshje oktober 31, 2017 at 14:07

De kwark ook gewoon in het beslag erbij mengen denk ik?

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 10:58

Ja!

Antwoord
Ilona november 4, 2017 at 15:25

Kan het ook met volkorenbloem?

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 11:01

Niet geprobeerd, maar denk dat het zou kunnen.

Antwoord
Jannie november 15, 2017 at 20:11

Klinkt heerlijk! Maar kan het ook gewoon met 3 eieren i.p.v. 2 en een eiwit?

Antwoord
Marit november 16, 2017 at 18:39

Ja, zou ook kunnen. Naar mijn idee is 3 x eigeel in het recept niet nodig, maar het kan wel hoor 😉

Antwoord
Denise november 24, 2017 at 17:02

Lekker! Heb hem gemaakt, de smaak was goed! De cake was alleen wat ‘natter’ (weet het juiste woord niet haha) maar op bovenstaande foto lijkt hij wat droger. Heb je misschien tips? Ik volg je recept maar ik doe iets niet goed haha!

Antwoord
Marit november 27, 2017 at 23:43

Hoi Denise, leuk dat je ‘m gemaakt hebt. Een beetje nat is niet erg, maar als je kunt proberen nog een theelepel bakpoeder extra toe te voegen of als je echt wil dat ‘ie minder nat is, de kwark weg te laten/te minderen. Bakse!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram