FoodTussendoortjes

Eiwitrijke bananencake

geschreven door Marit februari 6, 2018 4 Comments

Zoals jullie weten gebruik ik vaak eiwitpoeder  bij mijn recepten. Een lekkere en gemakkelijke manier om op een dag meer eiwitten binnen te krijgen. Ik gebruik altijd de eiwitpoeder (whey) van Body & Fitshop en VANDAAG wordt daar de Special Series van Whey Perfection gelanceerd! Een vernieuwde, verbeterde versie van hun eiwitpoeder. Deze vernieuwde versie ziet er niet alleen anders uit (veel ‘dunner’), maar is nu ook vrij van kunstmatige toevoegingen en de voedingswaarden zijn verbeterd. Voorheen was één scoop vanille eiwitpoeder van 28 gram 112 kcal (22.2 gram eiwitten, 1.9 gram koolhydraten en 1.6 gram vetten), nu is één scoop vanille eiwitpoeder 29 gram en 109 kcal (22.9 gram eiwitten, 1.6 gram koolhydraten en 0.9 gram vetten).

Daar moest ik natuurlijk mee aan de slag! Ik wilde het zo simpel mogelijk houden, zodat je al snel alles in huis hebt om deze eiwitrijke bananencake zelf te maken. Een simpel, handig, eiwitrijk, gezond en MEGA LEKKER tussendoortje!

Nodig:

– 3 rijpe bananen (300 gram)
– 100 gram dadels
– 3 scoops vanille eiwitpoeder (87 gram)
– 2 eieren + 1 eiwit
– 2 theelepels bakpoeder

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de dadels in een schaaltje, giet hier kokend water overheen en laat 15 minuten weken.
Doe in een beslagkom de bananen, eiwitpoeder, de twee eieren, het extra eiwit en de bakpoeder. Als de dadels klaar zijn, doe je deze er ook bij.
Mix dit geheel tot een beslag. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm. Zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Laat even afkoelen en snijd dan in 10 plakken. Uiteraard vers het lekkerst, vooral met een laag choco of pindapasta erover heen ;).
Als de cake afgekoeld is, kun je ‘m verpakken in folie en bewaren in de koelkast (zo’n drie dagen) of in de vriezer.

EET SMAKELIJK!

Voedingswaarden per plak:
Kcal = 90,2
Koolhydraten = 9,6 gram
Eiwitten = 9,1 gram
Vetten = 1,6 gram

PS. Stay tuned, want binnenkort doe ik een leuke winactie met deze vernieuwde pot eiwitpoeder!!! 

Mijn andere blogs

4 Comments

Sheila februari 7, 2018 at 11:01

Wauw dit ziet er heerlijk uit. Ik ga ‘m proberen volgende week te maken 🙂

Antwoord
Nienke februari 8, 2018 at 11:43

Hoi Marit! Klinkt als een fijn receptje! Vraagje, snijd je de dadels in stukjes of hak je ze helemaal fijn in een hakmolen oid? Thanks!

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:27

Doordat ze geweekt zijn, mixen ze vrij makkelijk mee met de staafmixer!

Antwoord
Denise februari 21, 2018 at 10:56

Hè Marit,

Lekker recept. Ik heb de dadels vervangen voor gedroogde abrikoos en cranberry’s. Omdat ik de structuur van gedroogd fruit niet lekker vind, heb ik ze eerst apart gemixt tot hele kleine stukjes, erg lekkere cake is het resultaat!!
Dankje voor het recept,
Groetjes Denise

Antwoord

Laat een comment achter