FoodTussendoortjes

Gezonde cake met kikkererwten

geschreven door Marit juni 24, 2015 20 Comments

Ooohhhh… deze is zooooo lekker! Deze moet je proberen! Hij is makkelijk en snel om te maken en boordevol eiwitten! Perfect tussendoortje na het sporten dus!

Nodig:
– blik kikkererwten 400 gram (nog niet uitgelekt)
– 2 eieren
– 2 scoops vanille eiwitpoeder
– 100 gram dadels
– 150 gram cottage cheese
– 30 gram cacao nibs
– 2 theelelels bakpoeder
– 15 walnoten

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels een kwartiertje weken in kokend water. Lek de kikkererwten uit en doe deze in een bak of een blender. Doe de eieren, het eiwitpoeder, cottage cheese en de bakpoeder erbij. Als de dadels klaar zijn, deze er ook bij. Blend of mix dit geheel tot een glad beslag.cake met kikkererwten
Doe de walnoten in kleine stukjes erbij (hou ongeveer 4 apart) en roer ook de cacao nibs door het beslag. Doe dit beslag in een cakeblik met bakpapier. Doe de laatste vier walnoten er op (ziet er leuk uit). In de oven voor zo’n 30/40 minuten op 180 graden. (Even in de gaten houden, als de bovenkant nog niet bruin is, er nog even in laten staan!)

Nom nom nom, nu ik het opschrijf krijg ik er alweer trek in!

Eet smakelijk!

20 Comments

Stacy juni 24, 2015 at 12:53

Yumm, klinkt goed!
Ik zie alleen geen walnoten in de ingrediëntenlijst staan maar wel in de werkomschrijving, klopt dit?

Antwoord
Marit juni 24, 2015 at 12:59

Staat er wel bij! Staat er alleen onder denk ik!

Antwoord
Marit juni 28, 2015 at 15:15

Ze staan er wel in, Stacy! Alleen waarschijnlijk zijn ze een enter naar beneden gegaan.

Antwoord
Britt juni 24, 2015 at 17:33

Gelijk gemaakt. Smaakt zeker goed. Lekker met een laagje chocopasta (body and fitshop smart chocolate spread)!

Antwoord
Marit juni 28, 2015 at 15:14

Yummmmmm, zeg dat nou niet 😉

Antwoord
Tess juni 26, 2015 at 12:35

Hai Marit, hoe groot zijn de scoops van jouw eiwitpoeder? Ik heb gemerkt dat de scoops die meegeleverd zijn, nogal eens verschillen in grootte. Thanks!

Antwoord
Marit juni 28, 2015 at 15:14

Ik heb de scoops van de normale whey! Die van smart zijn idd kleiner!

Antwoord
Manon juni 27, 2015 at 17:59

Hij ruikt heeeeer-lijk, maar hij was bij mij het beslag SUPER nat.. Na 30 minuten was het nog een spons en liep het zowat eruit.. What did I do wrong?! Haha!

Antwoord
Marit juni 28, 2015 at 15:10

Oh nee! Wat rot! Heb je er bakpoeder in gedaan? En lang genoeg erin?

Antwoord
Sia juni 29, 2015 at 14:25

wat voor bakpoeder gebruiken jullie ? lijkt me leuk om x producten te maken.

groetjes Sia

Antwoord
Marit juni 30, 2015 at 15:01

gewoon baking powder die ik bij de Albert Heijn koop!

Antwoord
Veerle van der Stok juni 30, 2015 at 16:30

Van het weekend gemaakt… Super lekker!

Antwoord
Karin juli 3, 2015 at 09:25

Hoi Marit,

Bedankt voor dit heerlijke recept. Ik was heel benieuwd of ik dit lekker zou gaan vinden en ja ik vind het heerlijk.
Ik heb ze in van die cup-cake vormpjes gebakken heel makkelijk. En omdat ik geen koemelk verdraag heb ik zachte geitenkaas gebruikt, werkt ook prima.

Groetjes Karin

Antwoord
Marit juli 6, 2015 at 10:53

Ah, wat leuk! Cupcake vormpjes, handig, zo mee te nemen!

Antwoord
heidy september 2, 2015 at 13:30

Hallo Marit

Kan ik het brood in de vriezer doen? Of kan ik het in een afgesloten trommel bewaren?

Groetjes Heidy

Antwoord
Marit september 2, 2015 at 15:21

Ja beide kan! Als ik deze maak snij ik ‘m in plakken, wikkel in vershoudfolie en stop het in de vriezer. Iedere dag een gezond tussendoortje!

Antwoord
Brenda februari 12, 2016 at 17:35

Idd superlekker. Ben benieuwd naar de macro’s per plak? Weet je dit ongeveer geschat?

Antwoord
Marit februari 14, 2016 at 13:50

Ik heb het bij dit recept niet uitgerekend, kun je gemakkelijk zelf doen via een app. Binnenkort maak ik een soortgelijke inclusief macro’s! 🙂

Antwoord
Milou april 5, 2017 at 22:59

Wat zou ik kunnen gebruiken als vervanger voor de cottage cheese? Ik zou er liever een soort bananenbrood van maken. Zou banaan kunnen misschien?:)

Antwoord
Marit april 6, 2017 at 09:19

Je kunt het proberen! 🙂 Ik heb ook gewoon recepten voor bananenbrood op mijn website!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram