FoodLunchOntbijt

Appel-kaneel pannenkoekjes

geschreven door Marit februari 13, 2018 3 Comments

Zelfgemaakte pannenkoekjes met appel gebakken in kaneel… een heerlijk, warm en gezond begin van je dag! Lekker om mee te ontbijten, maar kan ook prima door voor de lunch. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om voor iemand anders te maken 😉 Simpel, voedzaam en mega lekker. Bekijk hieronder het recept en de voedingswaarden!

Nodig:
– 40 gram speltmeel
– 1 ei + 1 eiwit
– 15 gram eiwitpoeder (vanille)
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 ml water
– 5 gram kokosolie
– 1 appel

Doen:
Doe de speltmeel, eieren (1 ei + een extra eiwit), eiwitpoeder, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en het water in een beslagkom. Mix dit (met een staafmixer) tot een beslag.
Verwarm in een bakpan wat kokosolie. Voor kleine pannenkoekjes pak je steeds een grote lepel beslag (en kun je ongeveer drie pannenkoekjes tegelijk bakken).
Wanneer het beslag op is en de pannenkoekjes klaar zijn verwarm je nog wat kokosolie in de pan. Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze in de pan met nog wat kaneel. Bak deze tot ze zacht/lichtbruin zijn.
Zelf deed ik er nog wat kwark en maple syrup (honing kan ook) bij. Wat rozijntjes erover zal het ook goed doen!

SMULLEN!!!

Voedingswaarden (gebakken pannenkoekjes + appel):
Kcal = 392
Koolhydraten = 46 gram
Eiwitten = 28 gram
Vetten =  14 gram

Mijn andere blogs

3 Comments

Judith Armande februari 13, 2018 at 12:00

Dit klinkt goed! Ga ik zeker eens proberen!

Antwoord
Marion februari 13, 2018 at 21:53

Hoi Marit!
Kan je misschien ook iets anders gebruiken dan eiwitpoeder? 🙂
Ziet er zo chill uit!

Antwoord
Marit februari 14, 2018 at 13:24

Kan hoor! Probeer dan iets zoets toe te voegen! Dus een halve (of hele) banaan!

Antwoord

Laat een comment achter